Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Október 25. 18:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Új Ovi-Sport pályát avattak az Ostermayer Óvodában - galériával

Új Ovi-Sport pályát avattak az Ostermayer Óvodában - galériával

2018. október 25-én került átadásra Mosonmagyaróváron a multifunkcionális Ovi-Sport pálya, az Ostermayer Óvodában.

A létesítmény az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kivitelezésében a helyi önkormányzat önrész vállalásával és társasági adó felajánlásával valósult meg.

Az átadásra az óvodások műsorral készültek, a meghívott vendégek legnagyobb örömére. A gyermekek a nemrég bemutatott Mihály napi előadásukból idéztek fel táncokat, énekeket. A borús időjárásra tekintettel azonban ezt nem az udvaron, hanem a tornateremben tartották meg..

Ugyanitt került sor a köszöntő beszédekre is a város vezetői részéről. Az eseményen jelent volt dr. Nagy István miniszter, országgyűlési képviselő, dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város polgármestere, dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, valamintGuntram Thurnher, a Junkerwerk Linder GmbH + Co. KG Magyarországi Fióktelepének igazgatója.

dr. Árvay István polgármester beszédében így fogalmazott:

Minden oktatási intézményt úgy kell megvalósítanunk, hogy az a városlakók legnagyobb épülésére szolgáljon. A mosoni városrész egyik legkiemelkedőbb óvodája az Ostermayer Óvoda, hiszen itt legjobb az infrastruktúra, itt kapják a gyermekek a legjobb tanítást és innen indulhatnak majd iskolába a legnagyobb hozzáadott értékkel az óvodások.

A hivatalos átadó ünnepségen dr. Nagy István országgyűlési képviselő, agrárminiszter is tiszteletét tette. Köszöntő beszédében kiemelte:.

Jelenleg 315 Ovi-Sport pálya készült már el az országban. Büszkék lehetünk Mosonmagyaróvárra, hogy itt már a második létesítményt adhatjuk át. Köszönjük az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványnak, hogy lehetővé tette, hogy pályázhassunk és köszönet a támogatónak, a Junkerwerk Linder GmbH + Co. KG részére, hogy anyagilag is biztosította azt a lehetőséget, hogy ez megvalósuljon.

Kevés olyan befektetés van, ami ennél jobban megtérül, hiszen a gyermekekben van az a lehetőség, ami a jövő városát fogja majd építeni.

Ezt követően dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnökemutatta be az alapítvány tevékenységét.

Az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány a pályázat alapján nem csak eszközöket, hanem az óvodapedagógusok képzését is vállalta. A gyerekek számára így lehetőség nyílik új sportágakkal, új eszközökkel és módszerekkel megismerkedni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.