Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2014. Július 18. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új riválist kap a Posta

Új riválist kap a Posta

Már két hónapja működik a Magyar Posta 26 darab csomagautomatája, de hamarosan új riválist kaphat az állami vállalat. Ugyanis a Webox Hungary Kft. is országszerte telepíteni kezdte a termináljait, terveik szerint csak Budapesten 40 automata közül választhatnak majd az ügyfelek, míg 2016-ig összesen háromszáz terminálból álló hálózat kiépítése a cél. Vélhetően még a nyáron beindulhat a rendszer, amely többet tudhat majd, mint a Magyar Posta szolgáltatása - írja a Világgazdaság.

Például QR kód alkalmazásával sokkal gyorsabban át lehet majd venni a csomagot, bankkártyával is lehet fizetni – ezt elvileg az állami cég terminálja is tudni fogja hamarosan –, csomag feladásra is lehet használni, valamint nem csak a webáruházak és a vásárlók, hanem két ember közötti csomagküldésre is alkalmas lesz a Webox.

A rendszer lényege, hogy az ügyfél sms-t kap, amikor megérkezett a csomag a megjelölt automatába, ahol 3 napig őrzik. A Magyar Posta automatáiban ellenben csak 48 óráig. Az állami vállalat korábban azt közölte a lapunkkal, hogy nyáron további 14 automatát helyeznek üzembe részben Budapesten belvárosi helyszíneken, részben további vidéki nagyvárosokban. A Webox hamarosan felfedi lapjait, így kiderülhet például, hogy hány webáruházzal állapodtak meg. A Posta jelenleg hétnél tart, de a Shopline és a Vatera a legnagyobb közülük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.