Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Február 18. 00:14, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Új Széchenyi Terv: kimondottan régiós fejlesztésekre 8,5 milliárd nyerhető

Új Széchenyi Terv: kimondottan régiós fejlesztésekre 8,5 milliárd nyerhető

Már megjelent az Új Széchenyi Terv 77 pályázata közel 510 milliárd forint keretösszeggel. Az országos felhívások mellett 7 kiírás kimondottan régiónk, így Győr-Moson-Sopron megye pályázóira vonatkozik.

Társulások, utak, kerékpárutak, rehabilitációs és turisztikai szolgáltatások fejlesztésére létrehozására 8,5 milliárd forintot lehet nyerni. A pályázatokat március 1-től lehet benyújtani - olvasható a www.kekduna.hu honlapon.


Új Széchenyi Terv - Vállalkozásfejlesztési Program
Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetésre került a "Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása a Nyugat-dunántúli Régióban" című pályázati felhívás 600 millió forint keretösszeggel. Támogatás nyerhető legalább három mikro- vagy kisvállalkozás vállalati együttműködésében megvalósuló közös beruházására, valamint eszközbeszerzésre. Induló klaszterek esetében a cél az irányító szervezet elindításának, működésének támogatása. A támogatás fordítható többek között a munkakörnyezet kialakítására, bér- és járulékköltségekre, dologi kiadásokra, informatikai fejlesztésekre. Fejlődő klaszterek esetében eszköz-, gyártási licenc beszerzésekre, építésre, átalakításra, információs technológia-fejlesztésre van lehetőség. A pályázatok benyújtása 2011. március 1. és 2011. május 13. között lehetséges. (NYDOP-1.1.1./A-11)


Új Széchenyi Terv - Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program
A "Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban" című felhívás 2,5 milliárd forint keretösszeggel jelent meg. A konstrukció célja a meglévő turisztikai attrakciók területén vagy azok környezetében, illetve azokhoz kapcsolódóan, valamint a turisztikai attrakciókhoz közvetlenül nem kötődő turisztikai célú szolgáltatások létrehozása, fejlesztése, továbbá turisztikai attrakciók kialakítása és fejlesztése. A kiírás az üzleti célú szálláshelyek minőségfejlesztését is támogatja a meglévő férőhelyek fejlesztésén keresztül (bővítés nélkül) megvalósítható kategóriaváltás révén legfeljebb 4*-os kategóriáig. A pályázatok benyújtására 2011. március 1. és 2011. december 31. között nyílik lehetőség. (NYDOP-2.1.1/I-11)


Új Széchenyi Terv - Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program
A "Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozása és fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban" két pályázat segítségével válik lehetővé, melyek közül az egyik a Balatoni Üdülőkörzet területére vonatkozik. A TDM szervezetek három szinten épülnek egymásra: helyi, térségi és regionális. Míg a helyi szervezetek a helyi turisztikai szereplők együttműködésére épülnek, a felsőbb szintek elsősorban az alatta levő szint TDM szervezeteinek együttműködéséből állnak össze. A két pályázati kiírás 850 millió forintnyi keretösszege a helyi és a térségi TDM szervezetek kialakítását, fejlesztését, működési feltételeinek megteremtését és az ellátandó szakmai feladatok elvégzését támogatja. A projektek benyújtására 2011. március 1. és 2011. december 31. között van lehetőség. (NYDOP-2.3.1/A-11 és NYDOP-2.3.1/B-11)


Új Széchenyi Terv - Közlekedésfejlesztési Program
Új pályázati lehetőség jelent meg a négy és öt számjegyű utak kapcsán "Településeket összekötő utak fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban" címmel, 2,8 milliárd forint keretösszeggel. A felhívás célja a kistérségi, térségi központok, a régió belső vonzáscentrumai, a nehezen megközelíthető térségek közúti elérhetőségének javítása a négy és öt számjegyű, településeket összekötő, országos mellékúthálózat minőségének fejlesztésén keresztül. Ezzel a kistelepüléseken élők és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok közszolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása, valamint a közlekedés okozta környezeti károk csökkentése valósulhat meg. A pályázatok benyújtása 2011. március 1. és 2012. december 31. lehetséges. (NYDOP-4.3.1/A-11)


Új Széchenyi Terv - Közlekedésfejlesztési Program
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a "Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban" elnevezésű pályázati felhívás is. A rendelkezésre álló keretösszeg 500 millió forint. Pályázni lehet kerékpárutak építésére, valamint a kerékpáros hálózatok fejlesztéséhez kapcsolódóan többek között a kerékpáros kultúra kialakítását támogató kampányok megvalósítására, meglévő bicikli utak korszerűsítésére, csomópontok átalakítására, kerékpártámaszok, kerékpárparkolók és B+R kerékpártárolók építésére, pihenőhely kiépítésére, forgalomtechnikai eszközök, forgalombiztonsági berendezések, létesítmények kiépítésére. A pályázatok benyújtására 2011. március 1. és 2012. március 29. között nyílik lehetőség. (NYDOP-4.3.1/B-11)


Új Széchenyi Terv - Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program
Szintén március 1-től lehet benyújtani a pályázatokat az "Egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban" című kiírásra. Az Új Széchenyi Terv keretében 1,25 milliárd forint keretösszeg erejéig lehet pályázni 2011. szeptember 30-ig. A felhívás célja az orvosi rehabilitációs, az ambuláns járóbeteg, a nappali rehabilitációs ellátások és az infrastruktúra fejlesztése a gyógyítás hatékonyságának, biztonságának növelése érdekében. A rehabilitációs betegoktatás és pszichoedukáció előmozdítása a rehabilitációs szakmai programokhoz kapcsolódó szakmai fejlesztések megvalósításával. (NYDOP-5.2.1/C-11) Ennek a pályázati felhívásnak a Közreműködő Szervezete a VÁTI Nonprofit Kft.
Az Új Széchenyi Terv pályázatairól az ÚSZT honlapján, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán olvashatnak bővebben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.