Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. Február 10. 02:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Orientpress Hírügynökség

Új típusú személyazonosítás

Új típusú személyazonosítás

Akár már idén megjelenhetnek az új típusú személyazonosító kártyák, amelyek az útlevél kivételével kiválthatják az összes meglévő igazolványt.

Az egész irattárcát megtöltő különféle okmányokat egyesítené a tervezett új kártya az útlevél kivételével. Vetési Iván miniszteri biztos a Kossuth Rádió Krónika című műsorának elmondta: minden igazolványt, amelyet állami szerv bocsát ki, egy egységes kártya váltana fel. Hozzátette: kényelmesebb és gazdaságosabb lenne az új rendszer.

Maga a koncepció a félév végére készülhet el - ígérte a miniszteri biztos. Vetési Iván egyelőre nem tudta megbecsülni a költségeket. Azt tervezik, hogy az év második felében a cserére váró kártyákat már az új rendszerben adják ki. Arra is lesz lehetőség, hogy nem állami szervezetek is csatlakozzanak a kártyarendszerhez: például szurkolói klubok, vagy akár uszodák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 23. 12:00, kedd | PR

Mennyibe kerül egy weboldal napjainkban?

Ha egy vállalkozásnak van saját weboldala, az számos előnnyel jár. Először is, egy weboldal hatékony digitális jelenlétet biztosít, amely elérhetővé teszi a céget potenciális ügyfelek és partnerek számára világszerte.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.