Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2016. Február 15. 21:54, hétfő | Helyi
Forrás: JTV

Újabb kamion, újabb oszlop dőlt ki a 86-os főúton

Újabb kamion, újabb oszlop dőlt ki a 86-os főúton

Kamion sodródott ki Jánossomorján, a 86-os főút kanyarjában hétfőn este nyolc óra után.

A Csorna felől érkező teherautó a rendőri helyszínelés szerint egyértelműen gyorsan hajtott, a kanyarban elhagyta az ívet és az út túloldalán álló villanyoszlopnak ütközött. A jármű az oldalára borult, a villanyoszlop kidőlt és az ott álló, lakatlan háznak csapódott. A török vezető valószínűleg könnyebb fejsérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

A helyszínre először a jánossomorjai rendőrök értek ki, majd a helyi tűzoltók kezdték meg a mentést, az elsősegélynyújtást és a további veszélyhelyzet megelőzését. A gyorsan megérkező mosonmagyaróvári tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították a szakaszt, ahol hosszabb ideig kell számítani áramkimaradásra.

Beszédes, hogy a most kidöntött oszlop alig pár hónapja áll, korábban hasonló módon egy kamion döntötte ki, ami a most is megrongálódott házat és kerítését is jelentősen megrongálta. Akkor és most is csodával határos, hogy nem történt tragédia. De több hasonló baleset történt tavaly itt. Az út kezelője ugyanakkor mindent megtett a kanyar biztonságának fokozásáért, amit táblákkal és egyéb figyelmeztető jelekkel lehetséges. A rendszeres közvilágítási hibák azonban az elmúlt napokban sorozatosan veszélyessé tették ezt a szakaszt.

JTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.