Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2020. Augusztus 20. 15:00, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

ÚJABB LETARTÓZTATÁS

ÚJABB LETARTÓZTATÁS

ÚJABB LETARTÓZTATÁS A 28-AS VILLAMOSON ELKÖVETETT EMBERÖLÉS ÜGYÉBEN – A FŐVÁROSI FŐÜGYÉSZSÉG SAJTÓKÖZLEMÉNYE

A bűnpártolással gyanúsított nő megszökött a bűnügyi felügyeletből, ezért az ügyészség a letartóztatását indítványozta, amelyet a bíróság egy hónapra el is rendelt.

A megalapozott gyanú szerint 2020. április 3-án az esti órákban, a VIII. kerület, Orczy tér irányába a Kőbányai úton közlekedő 28-as villamoson egy kutya megsimogatása miatt szóváltás és dulakodás tört ki több személy között. Az egyik férfi elővett egy kést és mellkason szúrt egy másikat, aki a sérülés következtében elhunyt. A késelő társaságának tagja volt egy huszonkilenc éves nő is, aki a kést elsőnek a ruházatába, majd a villamosról leszállva egy beton virágládába rejtette, később a kés hollétéről szándékosan valótlanságot közölt az intézkedő rendőrökkel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fél órán belül elfogta a terhelteket, a kést elrejtő nőt emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a nő korábban bűnügyi felügyelet alá került, azonban ennek a szabályait többször megszegte, ellene elfogatóparancsot is ki kellett bocsátani, amely alapján ismét elfogták. Az ügyészség indítványt tett a nő letartóztatására az eljárásbeli jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében.

A nyomozási bíró a letartóztatást elrendelte, mivel a gyanúsított jelenléte az eljárásban jelenleg csak ezen a módon biztosítható.

A végzés nem végleges, ellene az ügyészség a bűnismétlés veszélyének, mint további letartóztatási oknak a megállapítása érdekében fellebbezett, a gyanúsított és a védő a döntést tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is