Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Október 18. 09:59, szerda | Helyi
Forrás: Gourmet Riporter

Újabb nemzetközi elismerésekkel gazdagodott az albertkázmérpusztai csokiműhely

Újabb nemzetközi elismerésekkel gazdagodott az albertkázmérpusztai csokiműhely

Az International Chocolate Awards világdöntőjének díjátadóján a magyar nevezők közül legeredményesebben az albertkázmérpusztai ChocoCard szerepelt, amely három ezüst és egy bronzéremmel térhetett haza a brit fővárosból.

A hétvégén rendezték meg Londonban az International Chocolate Awards világdöntőjét, amelyen öt magyar csokoládékészítő manufaktúra is fényesen csillogó érmet szerzett. Külön örömteli, hogy nemcsak fővárosi vállalkozások szereztek rangos elismerést, hanem vidéki műhelyek is, ahol megszállottan munkálkodnak minőségi termékek előállításán.


Ezüstszínű medállal ismerték el a ChocoCard „Taste of Italy” fantázianevű édességét.


A 'Taste of Italy' drazsé receptjét Foki Izabella, a ChocoCard tulajdonosa árulta el nekünk. Íme:

  • avolai mandulára kerül a citromos-mentás fehér csoki borítás, amit bazsalikom porral szórunk meg kívülről. Igazi olaszos ízvilág.


Mitől különlegesebb az avolai mandula, mint a többi?

Az avolai mandula a világ legjobb ízű mandulája. Nagyon magas az ásványianyag tartalma, a termőterületének köszönhetően.


Bronzérmet kapott a „Voatsiperifery-berry” drazsé, amely madagaszkári vadborssal ízesített, saját készítésű madagaszkári bean to bar (a gyártás során nem sérül a kakaóbab alapíze, a bab összetevői a lehető leginkább megmaradnak) csokoládéval készült, fekete áfonyával.

És ott vannak még a piemonti mogyoró drazsék… Hmmmm…


Piemont Olaszországnak egy rendkívül kedvező adottságú mogyorótermő vidéke, tényleg a legjobb minőségű mogyoró terem ott.

Ez a két drazsé még abban különleges - illetve a Voatsiperifery-vel együtt ez a három -, hogy kívülről mindegyik természetesen fényes, tehát nem alkalmaztunk fényesítőszert ahhoz, hogy csillogjon, hanem egy megfelelő technológiát alkalmaztunk a készítésnél. – árulta el Izabella.

forrás: Gourmet Riporter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.