Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2024. Augusztus 10. 09:39, szombat | Életmód
Forrás: MTI

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.

Az állatkert pénteki közleménye szerint a látogatók utoljára 2020 nyarán láthattak barnamedvéket a fővárosi intézményben.

A veresegyházi medveotthonból a héten érkezett két fiatal barnamedve a jegesmedve korábbi lakóhelyén kapott helyet.

Az állatkerti Kisszikla északi oldalán elhelyezkedő kifutó eredetileg 1912-ben létesült, majd 2006-ban jelentősen kibővítették, és egy nagy, a közönség felől üvegfalú medencét is építettek hozzá. Az elmúlt hetekben a barnamedvék fogadására készülve többek között megnövelték az ásási lehetőséget kínáló talajfelületet, illetve különféle mászófákat, az állatoknak elfoglaltságot nyújtó berendezési tárgyakat is beépítettek a kifutóba.

A születésnap alkalmából az új medvék bemutatásán kívül többek között tematikus vezetett sétákkal, gyerek- és családi programokkal, kreatív kézműveskedéssel és a kert egész területén izgalmas keresőjátékkal várják a közönséget az állatkertben pénteken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:38, csütörtök | Életmód

Meteorológia: az idei rekordmeleg július lesz az átlagos a század végére

Az idei rekordmeleg július a század végére átlagosnak ígérkezik - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján közölt elemzésben, szemléltetve a klímaváltozás várható következményeit.

2024. Augusztus 07. 07:51, szerda | Életmód

Szociális feladatokat ellátó robotflotta fejlesztésén dolgoznak az ELTE kutatói

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói egy nemzetközi együttműködésben szociális robotflotta fejlesztésén dolgoznak, céljuk olyan robotok tervezése és gyártása, amelyek például az idősgondozásban látnak el szociális és ki

2024. Augusztus 05. 07:58, hétfő | Életmód

MÁV: emelkedett a jegyvizsgálók elleni támadások száma

A második negyedévben ötvenötre nőtt a MÁV-START jegyvizsgálóit ért elleni támadások száma - közölte vasárnap a vasúttársaság az MTI-vel.