Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Június 03. 21:56, péntek | Helyi

Ünnepélyes köszöntők és elnöki beszédek a XX. Béke Világnapi rendezvényen

Ünnepélyes köszöntők és elnöki beszédek a XX. Béke Világnapi rendezvényen

Hat nemzet, több Lions Klubja találkozott ma a Mosonmagyaróvári Városháza dísztermében.

Közel 70 ember, Lions Klub-elnökök, tagok, ismerősök és egyéb meghívottak gyűltek össze június 3-án 10 órakor, hogy együtt ünnepeljék a XX. Béke Világnapot.
A három napos esemény első etüdjében a köszöntőké volt a főszerep. Elsőként Dr. Árvay István polgármester kapta meg a szót, aki köszöntőjében kiemelte:
„A béke és a népek közötti barátság, mint küldetéstudat, az elkötelezettség, ami átfogja ezt a szervezetet, mindannyiunk számára példaértékű!”

Cser Katalin, a Mosonmagyaróvári Lions Klub soros elnöke a mai nap mottójaként a következő üzenetet hozta:
„A béke egy mosollyal kezdődik.” (Teréz anya)
mint elmondta, ezt nőként, különösen fontosnak tartja. „Nagyon fontos, hogy az ember saját maga teremtse meg a harmóniát önmagában. És hogy tovább idézzem Teréz anyát, folytatom a szavait: ha nincs békénk az azért van, mert elfelejtettük, hogy egymáshoz tartozunk. Nagyon büszkén mondhatom, hogy itt Mosonmagyaróváron példaértékű összefogás van és örömmel tölt el, hogy ezt most a béke világnapi programokon is meg tudjuk mutatni. A nemzetiségi önkormányzatok munkája, a civil szervezetek együttműködése, a sérüléssel élő emberek támogatása, az intézményekkel való jó kapcsolatok mind ezt bizonyítják. Mi nem felejtettük el, hogy egymáshoz tartozunk.”

A mosonmagyaróvári elnök beszéde után a többi nemzetek bemutatkozása és rövid köszöntője következett.

Végül a délelőtti rendezvényt István Zsolt, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója zárta. Nyilatkozatában külön hangsúlyozta, milyen kiemelt figyelem illeti most a Mosonmagyaróvári Lions Club munkásságát. Nem véletlen ugyanis az sem, hogy az idei évben Cser Katalin érdemelte ki – pár héttel ezelőtt – az Év Lionja kitüntető elismerést, valamint kormányzói dicséretben részesült Deé Rita is, aki a helyi szervezet alelnökeke.
„Az emberek sokszor elfelejtik, hogy embernek születtek és elfelejtik, hogy dolguk van, hogy tenniük kell ezen a világon. A békéért és a mindennapokért emberhez méltóan kell élni és cselekedni.
Éppen ezért a Lions Szövetségek egyik legnagyobb célkitűzése a népek közötti barátság és béke megteremtése és fenntartása.”

...folytatása következik...

- Nemes Claudia -


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés