Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 20. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: orientpress

USA: a kormányzati leállás hatása még egy-két hétig érződni fog

USA: a kormányzati leállás hatása még egy-két hétig érződni fog

Október 23-a által kettévágott négynapos kereskedési hét elé néznek a hazai piacok. Magyar makroadatok nincsenek napirenden: legközelebb csak október utolsó napjaiban lesz néhány KSH-adatközlés, de ez már a következő hétre csúszik
át, csakúgy, mint a 29-én esedékes MNB kamatdöntés. Továbbra is érvényes marad viszont, hogy a jövő évi költségvetésről érkező hírek (különösen egyes adótervek), illetve a november 1-jei dátumhoz közeledve a devizahiteles mentőcsomagról felbukkanó esetleges információk számot tarthatnak a piaci szereplők érdeklődésére.


A hangulatot leginkább az USA költségvetési fejleményeivel, illetve ennek a QE3-várakozásokat alakító hatásaival kapcsolatos külső fejlemények alakíthatják.

Az euróövezetben a PMI-adatok lehetnek a középpontban: az októberi számok megerősíthetik, hogy a gazdasági szereplők kilátásai egy folytatódó, mérsékelt ütemű fellendülést valószínűsítenek. A német Ifo-indextől is enyhe emelkedést vár a piaci konszenzus. Összességében a heti euróövezeti makronaptár meglehetősen ritka lesz.Az Egyesült Államokban a kormányzati leállás megszűnése után még egy-két hétig még várhatóak változások a makronaptárban. Egyrészt még némi időre van szükség az megszokott rend helyreállásához,másrészt néhány elmaradt adatközlés pótlására is sor kerül.

Az előttünk álló héten számos tengerentúli munkaerő-piaci,illetve ingatlanpiaci statisztika várható.Ezek mindegyike fontos lehet a piaci várakozások szempontjából, hiszen éppen a QE3-várakozásokkal kapcsolatos átárazódás zajlik. A költségvetési megállapodás megkötése után rögtön látható volt, hogy annak ideiglenes volta miatt a befektetők nagy része a Fed kiváró magatartását valószínűsíti. A CIB Bank elemzői szerint idén már nem jelentik be a QE3 lassítását (azaz a kötvényvásárlási program havi ütemének visszafogását). Ezzel párhuzamosan az átalakuló várakozások miatt kiemelt fontosságúak lehetnek a munkaerő-piaci fejleményeket tükröző statisztikák, de részben más makroadatok is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).