Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 07. 09:28, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Utolsóként Hollandia a négy között

Utolsóként Hollandia a négy között

Hollandia 2-1-re legyőzte Törökországot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati, berlini negyeddöntőjében.

A hollandok hatodszor jutottak a legjobb négy közé a kontinenstornán. Ellenfelük Anglia lesz a szerdán 21 órakor kezdődő dortmundi elődöntőben. A másik ágon kedden Franciaország és Spanyolország találkozik egymással.

Eredmény, negyeddöntő:
Hollandia-Törökország 2-1 (0-1)
-------------------------------
Berlin, 70 091 néző, v.: Clément Turpin (francia)
gólszerzők: De Vrij (70.), Müldür (öngól, 76.), illetve Akaydin (35.)
sárga lap: Simons (30.), Aké (54.), Van Dijk (64.), Weghorst (97.), illetve Tosun (93.)

Hollandia:
---------
Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (Van de Ven, 73.) - Schouten, Simons (Zirkzee, 87.), Reijnders (Veerman, 73.) - Bergwijn (Weghorst, a szünetben), Depay (Frimpong, 87.), Gakpo

Törökország:
-----------
Günok - Müldür (Celik, 82.), Akaydin (Tosun, 82.), Bardakci, Kadioglu - Özcan (Yokuslu, 77.), Ayhan (Kilicsoy, 89.) - B. A. Yilmaz, Calhanoglu, Yildiz (Aktürkoglu, 77.) - Güler

I. félidő:
---------
35. perc: egy török szöglet után a kifejelt labdát Arda Güler ívelte a kapu elé, Verbruggen alaposan alászaladt, ezt kihaszánlva Akaydin közvetlen közelről a hálóba fejelt (1-0).

II. félidő:
----------
70. perc: Depay szöglet utáni beívelését az őrizetlenül hagyott Stefan de Vrij fejelte a kapuba (1-1).
76. perc: Dumfries passzolt a kapu elé, ahol két török játékos előtt is elgurult a labda, ami aztán a Gakpo elől menteni igyekvő Müldür lábáról került a hálóba (2-1).

A török szurkolók egy része hajnalban a holland válogatott szállodájához vonult és tűzijátékkal, illetve nagy hangzavarral ébresztette a játékosokat. A hollandokon eleinte nem látszott a kialvatlanság - mezőnyfölényben futballoztak és több lövéssel is próbálkoztak -, de kapusuk alaposan elaludt Güler beadásánál, így Akaydin vezetést szerzett a törököknek.

A második félidő elején ismét a hollandok tűntek aktívabbnak, majd Güler szabadrúgása a kapufáról pattant ki. Ezután hét perc alatt fordított Hollandia: előbb De Vrijt hagyták őrizetlenül, majd a tétovázó védők nem szabadítottak fel, a menteni igyekvő Müldür pedig esés közben szerencsétlenül ért bele a kapu elé passzolt labdába, ami az ő lábáról került a hálóba. Felpörgött a meccs, a törökök a hajrában nagyobbnál nagyobb helyzeteket alakítottak ki, ám ellenfelük bravúros mentéseket mutatott be és továbbjutott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.