Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. November 17. 08:19, szerda | Helyi

Vádat emeltek az ukrán sofőr ellen

Vádat emeltek az ukrán sofőr ellen

Nehéz volt a kamion, ezért a csatornába öntötte az olajat az M1-es autópályán az az ukrán sofőr, aki ellen most vádat emelt az ügyészség.

Még 2021 márciusában indított nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság egy 38 éves ukrán sofőr ellen, aki 260 kg bázisolajat engedett a csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornába. A kamionsofőr tartálykocsiban szállított bázisolajat Magyarországról Németország felé. Az autópálya mérőállomásán többszöri mérés után is tengely túlsúlyt állapítottak meg a járműszerelvénynél. A vádlott, hogy csökkentse a túlsúlyt, a tartálykocsiból a bázisolajat a csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornába engedte. Ezzel a terhelt veszélyes hulladékot nem a kijelölt helyen helyezett el.

Tettét észrevették, és a veszélyes hulladéknak minősülő bázisolaj kiszivattyúzásáról a katasztrófavédelmi hatóság gondoskodott.

A sofőr ellen az ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 11:40, kedd | Helyi

Csőtörés buktatta le a mosonmagyaróvári drogtermesztőt - fotók, videó

Csőtörés miatt hívták ki a tűzoltókat és a rendőröket, majd nem sokkal később egy kisebb drogültetvényre bukkantak az egyik lakás szobájában.

2021. December 07. 11:32, kedd | Helyi

Lakossági fórum a Zöld Buszról

Meghosszabbították a Zöld Buszhoz és a mosonmagyaróvári tömegközlekedéshez kapcsolodó kérdőív határidejét, december 14-én pedig lakossági fórumot tartanak a témában a Flesch Központban.

2021. December 06. 15:18, hétfő | Helyi

ROADPOL Alcohol&drugs

Közúti ellenőrzést végez a rendőrség az ország egész területén december 6-és és 12-e között.

2021. December 06. 08:50, hétfő | Helyi

Húszmillió forint értékű cigarettát találtak a tetőbe rejtve - Videó!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Hegyeshalomnál egy román kisteherautóban több mint húszmillió forint értékű cigarettát találtak.