Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. November 09. 14:27, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Vádat emeltek egy munkatársát megkéselő üzbég férfi ellen

Vádat emeltek egy munkatársát megkéselő üzbég férfi ellen

Emberölés bűntette miatt vádat emelt a Heves Vármegyei Főügyészség egy üzbég férfi ellen, aki késsel halálos sérülést okozott munkatársának - közölte a szervezet helyettes sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Gubala Ádám Miklós tájékoztatása alapján a 24 éves vádlott és későbbi áldozata - mindketten üzbég állampolgárok - munkavállalás céljából, engedéllyel tartózkodtak Magyarországon és azonos munkahelyen dolgoztak. Egy ideig közös szálláson is laktak, ezért ismerték egymást. A munkatársak között tavaly decemberben romlott meg a viszony, amikor a fiatalabb férfi azzal gyanúsította meg ismerősét, hogy az ellopott tőle egy rúd szalámit. A köztük feszülő konfliktust a vádlott nem sokkal később, éjjel akarta rendezni, ezért haragosa keresésére indult, aki éppen Hatvanból, egy születésnapi rendezvényről, ittasan kerékpározott szálláshelye felé, Kerekharasztra.

A két férfi végül egy útkereszteződésben futott össze, ahol a vádlott azonnal kollégájára támadt: a helyszínre magával vitt késsel gyomortájékon szúrta és egyik felkarján is megvágta. Ezt követően levette az addig viselt gumikesztyűjét, a közelben a késsel együtt eldobta, és elmenekült a helyszínről.

A sérült még vissza tudott térni a szállására, a mentők onnan vitték kórházba, ahol azonban a szakszerűen elvégzett életmentő műtét ellenére a férfi meghalt - idézte a vádiratot a helyettes szóvivő.

A főügyészség nyolc év börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól arra az esetre, ha az elkövető beismeri a bűncselekmény elkövetését, emellett javasolta azt is, hogy a vádlottat 10 évre utasítsák ki Magyarországról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.