Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Június 07. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelés lopás miatt

Vádemelés lopás miatt

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy várbalogi és egy jánossomorjai férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján egy várbalogi és egy jánossomorjai betörőpáros 2015. november 11. és 2015. december 5. között több esetben is követett el bűncselekményeket Várbalogon. Elsőként 2015. november 11-én egy helyi intézmény tetőszerkezetét bontották meg azért, hogy az épület raktárába bejutva, két darab 10 literes műanyag kannában tárolt üzemanyagot lopjanak el.



Tíz nappal később egy helyi épülőfélben lévő családi házhoz tartozó zárt melléképület lakatpántját feszítették le. Az épületből ezután egy állványos fúrót, egy motoros lyukfúrót és egy ágvágót vittek el magukkal.
A következő bűncselekményt 2015. december 5-én követték el. Ekkor egy várbalogi ház kerítésén másztak át és a pincéből 20 darab hétdeciliteres üveg italt loptak.



A mosonmagyaróvári nyomozók végül elfogták D. F. 23 éves jánossomorjai, valamint T. L. 20 éves várbalogi lakosokat és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A két férfi részletes beismerő vallomást tett és helyszíni kihallgatásuk során megmutatták, hogy hol rejtették el az értékeket. D. F. a lopott tárgyak egy részét táskába, illetve zsákba rejtette, majd a háza közelében elásta a földbe. Egy másik eltulajdonított tárgyat faágakkal befedve szintén a földbe temettek el.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a két férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.