Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Március 23. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Saját

Jótékonysági vakvacsora – Ma még lehet jelentkezni!

Jótékonysági vakvacsora – Ma még lehet jelentkezni!

Elképzelte-e már, hogyan élné mindennapjait csukott szemmel? Március 25-én ebbe a világba kaphatunk bepillantást egy jótékonysági vakvacsora keretében. A rendezvény nyitott, bárki jelentkezhet!

A mosonmagyaróvári Lions Klub kiemelt támogatottjai a vakok és gyengén látók, akiket leginkább a rendezvényeik adományaiból befolyt összegekből tudnak segíteni. A „vakvacsora” bevételéből olyan mozgásterápiás eszközök beszerzése, fejlesztése történik, amelyek új dimenziókat nyithatnak meg a látásukat részben- vagy teljesen elveszített embertársaink számára.

A jótékonysági vakvacsora egy olyan érzékenyítési rendezvény, ahol egy pár óra erejéig valóban megtapasztalhatjuk, milyen a látássérültek élete - annak minden hátrányával és szépségével együtt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy elég akár már pár óra "sötétség" is ahhoz, hogy azok az érzékeink, mely látásunk révén nem bontakoznak ki erőteljesebben, most megmutathatják, mire is képesek valójában! Aki részt vesz a rendezvényen, azok számára nemcsak egy felejthetetlen élmény adatik meg, hanem saját belső képességeiket is oly módon bővíthetik, mely mindennapi életüket is nagy mértékben segítheti.

Jelentkezni a megadott telefonszámon lehet legkésőbb március 23-ig!

A rendezvényt megtiszteli Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város Polgármestere is.

A rendezvény részvétele azonban nem kötelező!

A Lions Club Mosonmagyaróvár azokra is gondolt, akik az elképzelést és a célt szívesen támogatnák, de a vacsorán nem tudnak részt venni. Ennek eredményeként Támogatói jegyet bocsátottak ki, melynek ára 6900 Ft, az értéke azonban a vacsoráéval egyenértékű!

Deé Rita, a Lions Club Mosonmagyaróvár elnöke elmondta az InfoMosonmagyaróvárnak, mire számíthat az, aki részt vesz ezen a különleges vacsorán.

„Igyekszünk minél megnyugtatóbb körülményeket biztosítani a résztvevők számára, hiszen az, hogy „elsötétül a világ” még akkor is okoz némi stresszt, ha tudjuk, hogy a program után le lehet venni a szemtakarót és visszakapjuk a szivárvány minden színét. – mondta Rita. - Ezzel az eseménnyel a látás védelmére szeretnénk felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy mennyivel másképp zajlik az életük azoknak, akik valóban a látás érzéke nélkül élnek. Cégek jelentkezését is örömmel vesszük, akik szeretnék felkarolni ezt az ügyet, és szeretnének vásárolni egy „keréknyi” jegyet a tandemkerékpárból!

A résztvevők számára már a recepción „elsötétül a világ”. Innen szemtakaróban kísérik majd őket a 4-6 fős asztalokhoz, ahol elfogyasztják a háromfogásos vacsorát. Minden asztalnál jelen lesz egy gyengén látó, aki segíti, koordinálja látó társait.
Mivel a résztvevők ideiglenesen „elveszítik” a látásukat, így a vacsorát olyan meglepetés programok, élmények színesítik majd, melyek a többi, felerősödött érzékeiknek (pl. hallás, tapintás) kedveznek.

A „vakvacsora” támogatói jegyára 6900 Forint, de a Lions Club Mosonmagyaróvár szívesen veszi olyanoktól is a felajánlásokat, akik esetleg a vacsorán nem kívánnak részt venni, de támogatni szeretnék tevékenységüket.

Jelentkezés és jegyvásárlás:
Deé Rita
Tel: 06-70-637-4845
Mail: deerita.mail@gmail.com címen

A vacsora helyszíne:
Thermal Étterem
Mosonmagyaróvár, Kolbai u. 10.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.