Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2024. Szeptember 06. 08:22, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére: pénteken többfelé kell számítani záporra, zivatarra, majd csökken a csapadék esélye.

A csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a felhőzet továbbhalad északkelet felé, de az északkeleti tájakat még nem éri el, így arrafelé, illetve délutántól már délnyugaton is több napsütésre, kevesebb felhőre lehet számítani. Összességében nagyjából a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Főként az ország délnyugati felén alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. A keleties szél több helyen megélénkül, a zivatarokat erős széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható.

Szombaton sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, zápor, zivatar helyenként előfordulhat. Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban a hőmérséklet általában 14 és 21 fok között alakul, délutánra 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A minimumhőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, a csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:30, péntek | Életmód

Restaurálják a Szent Jupát vitorláshajót

2024. Szeptember 05. 07:33, csütörtök | Életmód

Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka

A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

2024. Szeptember 05. 07:32, csütörtök | Életmód

Meteorológia: az idei augusztus a második legmelegebb volt 1901 óta

Az augusztusról készített összefoglaló szerint az idei nyár többi hónapjához hasonlóan 2024 augusztusa is sokkal melegebb volt az ilyenkor megszokottnál.