Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Február 15. 07:47, péntek | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Változó közös hivatalok

Változó közös hivatalok

A tervekkel ellentétben még sem Dunasziget-Dunakiliti-Feketeerdő hoz létre közös hivatalt.

A tervek meghiúsulásának hátterében a jegyző személyének kiválasztása áll, a három település másként vélekedett erről a kérdésről. Miután nem sikerült közös nevezőre jutniuk a településeknek, Dunakiliti és Feketeerdő állt össze, Dunasziget pedig Rajka önkormányzatával kezdett tárgyalásokba.

A rajkai vezetőség már a 2012-es évben egy határozatban értesítette a dunaszigeti önkormányzatot, hogy nyitottak a közös hivatal létrehozására. A tárgyalások elkezdődtek, a közös önkormányzat alapító okirata, és költségvetése közel kész állapotban van.

Cseh Benjámin, Dunasziget polgármestere elmondta, a közös hivatal létrehozásakor az elsődleges szempont az volt, hogy egyik érintett település lakói se érezzenek sokat a változásból. A hivatali ügyintézés, az ügyfélfogadási rend illetve a hatósági ügyek kezelése változatlan marad. Dunaszigeten a jelenlegi kirendeltés hasonló formában fog tovább működni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.