Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 10. 07:53, szerda | Sport
Forrás: MTI

Varga Barnabás: hamarosan visszatérek!

Varga Barnabás: hamarosan visszatérek!

A teljes felépülés várhatóan fél év lesz.

Nagyjából fél évet vesz igénybe a teljes felépülése, de ígérete szerint hamarosan visszatér Varga Barnabás, a Ferencváros labdarúgócsapatának válogatott csatára, aki a Skócia ellen 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki csoportmérkőzésen szenvedett többszörös arckoponyacsont-törést.

A 29 éves támadó a FradiMédiának adott exkluzív interjút szülőfalujában, Szentpéterfán, ahol egyelőre pihenését tölti. Elmondta, az első néhány napot nehezebben viselte, főleg a kórházban töltött két-három éjszakát.

"Fájdalmaim nem voltak szerencsére és hálás vagyok a doktornőnek, hogy ilyen jó munkát végzett. A teljes felépülés várhatóan fél év lesz, de a könnyedebb edzésmunkát, például a biciklizést a varratszedés után már elkezdhetem. Komolyabb tréningre három-négy hét múlva kerülhet sor, a focihoz pedig kelleni fog a maszk" - nyilatkozta Varga, aki a Svájc elleni 3-1-es vereség alkalmával a magyar gólt szerezte az Eb kölni csoportmeccsén.

Elmondta, a sérült csontok vékonyabbak, ezért az orvosok szerint legalább fél évig hordania kell majd a védőmaszkot.

"Visszanéztem már néhányszor a jelenetet, mert nem ijedek meg az ilyesmitől. Az én játékomban ez benne van, mivel sok ilyen párharcot vívok, de azért örülök, hogy ennyivel megúsztam" - fogalmazott a csatár, aki azt is elárulta, hogy első emlékei a mentőautóból vannak, ugyanakkor arra, hogy az ütközés után kommunikált az orvosokkal, nem emlékszik.

"Hálás vagyok, hogy ilyen sokan aggódtak értem, rengeteg üzenetet kaptam" - nyilatkozta.

Varga szerint "az első két felugrásnál" biztosan eszébe jut majd a stuttgarti eset, de úgy véli, egyáltalán nem lesz bátortalan.

"Majd jön még egy ütközés és onnantól már minden megy majd a régi kerékvágásban" - tette hozzá.

A 14-szeres válogatott támadó elmondta: a Ferencváros második edzőtáborába kicsit később utazik el, egyelőre pedig a regenerálódás számára a legfontosabb.

"Mindenkire szükség lesz a csapatnál, hiszen jönnek a Bajnokok Ligája-selejtezők. Próbálok én is mihamarabb felépülni és a maximumot nyújtani majd. Köszönöm a sok üzenetet és azt, hogy ennyien aggódtak értem, nekik is üzenem, hogy hamarosan visszatérek" - jelentette ki Varga.

Címkék: varga barnabás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.