Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. Március 27. 07:33, vasárnap | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás; az órákat hajnali 2 órakor 3 órára kell előreállítani. Az óraátállítás a BKV és a MÁV menetrendjét is érinti.

A BKV óránként vagy annál kisebb követési idővel közlekedő éjszakai járatai vasárnap 2 és 3 óra között nem indulnak. Az ennél ritkábban vagy csak meghatározott időpontokban induló járatokra egyedi szabályozás lesz érvényben, ezeknek a járatoknak több esetben módosul a menetrendjük.

A MÁV-nál az óraátállítás a hajnalban úton lévő személyvonatok és több, Budapestre tartó vagy innen induló nemzetközi gyorsvonat (Kálmán Imre, Wiener Walzer, Venezia, Ister, Metropol, EuroNight, Beograd, Dacia, Corona, Tisza) közlekedési rendjét érinti; ezek többnyire egyórás késéssel érkeznek meg a célállomásra.

A Volán társaságok menetrend szerinti belföldi járatait nem érinti az óraátállítás. A Volánbusz úton lévő nemzetközi járatai egy órával később érkeznek majd meg.

Magyarországon 1980-ban vezették be a nyári és a téli időszámítást, az energiatakarékosság érdekében. Az átállást szabályozó 1996-os kormányrendelet szerint a nyári időszámítás minden évben március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 16. 07:55, péntek | Belföld

Vasárnapig még forróságra kell készülni, de a hosszú hétvége második felében enyhül a hőség

Vasárnapig még 33-40 Celsius-fok valószínű a legmelegebb órákban, majd egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet a jövő hét elején már 28-34 fok között alakul.

2024. Augusztus 16. 07:52, péntek | Életmód

Cseh Tamás emlékét idézik meg családi program keretében Bakonybélben szombaton

Cseh Tamás emléke előtt tisztelegve rendezik meg tizedik alkalommal az Énekmondó emlékezete elnevezésű zenés, kulturális családi programot Bakonybélben szombaton - közölték a szervezők az MTI-vel.