Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 10. 11:01, szombat | Helyi

Védőháló Mosonmagyaróvári járás hátrányos helyzetű családjaiért

Védőháló Mosonmagyaróvári járás hátrányos helyzetű családjaiért

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2017. június 9-én tartotta Mosonmagyaróváron újabb projekt nyitórendezvényét, Család, az életünk színtere címmel.

Jakus László elnök köszöntője után dr. Nagy István, mosonmagyaróvári térség egyéni országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes nyitotta meg a rendezvényt. Megnyitó beszédében kiemelte, hogy példaértékű a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület tevékenysége, amelyet a hátrányos helyzetű emberek, hátrányos helyzetű családok érdekében fejt ki a Mosonmagyaróvári járásban. Megköszönte az Egyesületnek, valamint a projekt megvalósításában együttműködő településeknek, szervezeteknek a nyitottságot és az együttműködést, és sikeres megvalósítást kívánt a projekt megvalósítóinak.

Ezután dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere, a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás elnöke köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Köszöntőjében gratulált a térségi együttműködéshez, valamint örömét fejezte ki, hogy a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ együttműködésében ismét egy olyan projekt kerül megvalósításra, amely a mosonmagyaróvári térséget hátrányos helyzetű embereit, családjait szolgálja, segíti. Ezután Czér Krisztina, a projekt szakmai vezetője adott tájékoztatást a megvalósítandó projekt részleteiről.

A rendezvény végén a projekt szakmai megvalósítói, valamint az együttműködő Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ munkatársai és gondozottjai közös műsorral lepték meg a résztvevőket. Zárásként a műsorban részt vevő gyerekek 26 léggömböt osztottak szét a Nyitórendezvény résztvevői között, a 26 léggömb a járás 26 települését jelképezte. A rendezvény helyszínének udvarán ezt a 26 léggömböt a résztvevők elengedték, jelképezve azt, hogy a projekt szolgáltatásai mind a 26 településre elérjenek, elérnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.