Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 12. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vége az OTP Magánnyugdíjpénztárnak

Vége az OTP Magánnyugdíjpénztárnak

Végelszámolással megszűnik az OTP Magánnyugdíjpénztár, erről döntöttek a tegnapi közgyűlésen - írja a Népszabadság és a Népszava. Az OTP Magánnyugdíjpénztár október elején küldött levelet a tagoknak, értesítve őket, hogy az anyacég OTP Bank jövőre már valószínűleg nem támogatja a kasszát. A végelszámolás kezdő időpontját 2013. január 1-jében határozták meg.

Az ING után az OTP Magánnyugdíjpénztár volt a második legnagyobb az állva maradt kasszák közül. A pénztár 13 531 ezer fős tagságból csupán 1 156 tag jelezte, hogy hajlandó hozzájárulni a további működéshez. Mivel a pénztár jogutód nélkül szűnik meg, a tagoknak nyilatkozniuk kell arról, hogy átlépnek-e egy másik nyugdíjpénztárba, vagy visszatérnek a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe.

A lapnak küldött tájékoztatás szerint a tagok enyhe fizetési hajlandósága jelentette az utolsó állomást, hiszen a visszaküldött válaszlevelek alapján mindössze 1156 taguk jelezte, hogy hajlandó lenne működési adomány megfizetésével hozzájárulni a pénztár működéséhez, így ez a megoldás továbbra sem biztosította volna a pénztár folyamatos működését – írják. Így tehát a tagoknak a pénztár jogutód nélküli megszűnése miatt dönteniük kell arról, hogy átlépnek-e egy másik magánnyugdíjpénztárba, avagy visszalépnek a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.