Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Január 23. 19:05, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Veszélyes időjárási jelenségek miatt több megyére figyelmeztetést adtak ki

Veszélyes időjárási jelenségek miatt több megyére figyelmeztetést adtak ki

A várható jelentős mennyiségű hó, hófúvás, illetve ónos eső miatt több megyére adott ki első- vagy másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Péntekre virradóra délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer éri el az országot - írták. Az északkeleti megyéket leszámítva sokfelé várható csapadék: a kezdeti esőt, a déli megyékben az ónos esőt egyre inkább havazás váltja fel. Nagyjából a Sopron-Budapest-Debrecen vonaltól délre alakul ki jelentős hótakaró. Az említett területen péntek éjfélig általában 2-10 centiméter, délen, délnyugaton 10-20 centiméter, Zala és Somogy megyében 20-25 centiméter friss hóra van kilátás. A megerősödő északkeleti szél a hóval borított tájakon hófúvást okoz, amely délnyugaton magas hótorlaszok kialakulásához vezethet.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a havazás miatt narancssárga vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Somogy és Zala megyére. Ezeken a területeken 24 óra alatt 20 centiméternél is több friss hó hullhat. Emellett ugyancsak jelentős mennyiségű - 24 óra alatt több mint 10 centiméter - hóra kell készülni Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Tolna, Vas és Veszprém megyében, ezért ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
A hófúvás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére másod-, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki - a friss hóval borított területeken ugyanis a viharos szél hótorlaszokat is emelhet.
Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Tolna megyére az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest