Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2014. Január 06. 09:01, hétfő | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Vigyázzunk a pénzfelvételnél az ATM automatáknál!

Vigyázzunk a pénzfelvételnél az ATM automatáknál!

Egyre gyakrabban fordul elő az európai nagyvárosokban, hogy közvetlenül az ATM-es készpénzfelvétel alatt/után fosztják ki bűnözők a gyanútlan ügyfeleket. Ráadásul a legtöbb trükk itthon is hódít.

A rendőrség tájékoztatást tett közzé a napokban.

Érdekes felvételek járták be az európai sajtót még októberben. A képeken az látszik, hogyan próbálják meg a bűnözők meglopni a gyanútlan készpénzfelvevőt egy párizsi bankjegykiadó automatánál. A trükkhöz hárman kellenek: egy férfi, aki megzavarja az ATM-nél pénzt felvevő ügyfelet, aki elfordul tranzakció közben. A mellette álló nő eközben egy szempillantás alatt elveszi a pénzt, amit az automata kiadott. Harmadik társuk - magát koldusnak álcázva - a bankjegykiadó szélénél ül: ő tölti be az őrszem szerepét.

Úgy látszik azonban, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek egyre gyakoribbak Magyarországon (főként Budapesten) is. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a biztonságos készpénzfelvétel érdekében tájékoztatást tett közzé a napokban.

A cikket itt tudod tovább olvasni: KATTINTS! Vigyázz, milyen pénzt veszel ki az ATM-ből! Akár le is csukhatnak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 08. 07:51, csütörtök | Belföld

NAV: a lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát

2024. Augusztus 08. 07:50, csütörtök | Belföld

Brüsszeli hazugsággyárról beszélt Szijjártó Péter

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.