Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. November 12. 11:46, péntek | Helyi

Visszaéltek tanáraik adataival a mosonmagyaróvári diákok - videó

Visszaéltek tanáraik adataival a mosonmagyaróvári diákok - videó

A Hunyadi iskola tanulója információink szerint az egyik tanár jelszavával lépett be a Kréta-rendszerbe és rossz jegyek írt be haragosainak. Az ügyben rendőrségi eljárás is indult.

Egy 17 éves diák nemrég hozzáfért az országos oktatási hálózat, a Kréta-rendszer oktatói felületéhez a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás iskolában. A tanuló meglepő módon nem a saját tanulmányi eredményein próbált javítani, hanem riváliasainak írt be rossz jegyeket. A Kréta-rendszertszámos iskola használja országszerte a jegyek beírására, igazolások kezelésére. Azt, hogyan a 17 éves tanuló hogyan férhetett hozzá tanára felhasználónevéhez és jelszavához, nem tudni.

A Mosonmagyaróvár TV felkereste az iskolát, de csak írásban válaszoltak. A riportból kiderül, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen eset a városban az elmúlt időszakban. A Móra Ferenc Általános Iskolában is visszaélt az egyik diák tanára adataival, osztályfőnöke azonban hamar rájött erre - mondta el a városi tv-nek Földesné Hadarits Eszter igazgatóhelyettes.

A Móra iskola saját hatáskörben vonta felelősségre a tanulót, a Hunyadi iskolában történt eset után azonban a rendőrség is eljárást indítottinformációs rendszer vagy adat megsértése miatt.

A Mosonmagyaróvár TV riportja:

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 11:40, kedd | Helyi

Csőtörés buktatta le a mosonmagyaróvári drogtermesztőt - fotók, videó

Csőtörés miatt hívták ki a tűzoltókat és a rendőröket, majd nem sokkal később egy kisebb drogültetvényre bukkantak az egyik lakás szobájában.

2021. December 07. 11:32, kedd | Helyi

Lakossági fórum a Zöld Buszról

Meghosszabbították a Zöld Buszhoz és a mosonmagyaróvári tömegközlekedéshez kapcsolodó kérdőív határidejét, december 14-én pedig lakossági fórumot tartanak a témában a Flesch Központban.

2021. December 06. 15:18, hétfő | Helyi

ROADPOL Alcohol&drugs

Közúti ellenőrzést végez a rendőrség az ország egész területén december 6-és és 12-e között.

2021. December 06. 08:50, hétfő | Helyi

Húszmillió forint értékű cigarettát találtak a tetőbe rejtve - Videó!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Hegyeshalomnál egy román kisteherautóban több mint húszmillió forint értékű cigarettát találtak.