Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. Október 28. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Visszafordíthatatlan lehet egy idő után az elhízás

Visszafordíthatatlan lehet egy idő után az elhízás

Állandósulhat a régóta elhízott emberek kövérsége a diéta és a mozgás ellenére, mert szervezetük átprogramozza magát "túlsúlyos" üzemmódba - vélik amerikai kutatók állatkísérletek alapján.

Malcolm Low, a Michigani Egyetem munkatársa és kutatócsoportja elhízott egereken tanulmányozta, hogy a túlsúly időtartama befolyásolja-e a kövérség visszafordíthatóságát. Úgy találták, hogy egy bizonyos ponton túl az egerek szervezetében egy meghatározott genetikai kapcsoló "átkattant", és az elhízás visszafordíthatatlan lett a szigorúan megtartott diéta és a mozgás ellenére.
"Ha az elhízás régóta fennáll, úgy tűnik, hogy valahol az úton átállít a szervezet egy kapcsolót, amely egy nagyobb testsúlyra programozza át a normál testsúlyt. Még nem ismerjük a pontos mechanizmust, amely ezt a váltást okozza, és további tanulmányokra van szükség annak megértésére, hogy miért válik szinte elkerülhetetlenné a lefogyott súly visszaszedése" - magyarázta Low a The Daily Telegraph című brit napilapnak.
A túletetett és emiatt elhízott egerek lefogytak ugyan valamennyit a szigorú diéta és az étrend hatására, ám nagyon gyorsan visszaszedtek a leadott súlyból és végig kövérebbek maradtak, mint a soha el nem hízott rágcsálók.
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9635595/Obesity-may-be-irreversible.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.