Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2022. Április 01. 08:46, péntek | Helyi

Vitéz Vilmos legújabb kötetét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Vitéz Vilmos legújabb kötetét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A magyar költészet napja alkalmából, április 8-án, pénteken 17 órától mutatják be Vitéz Vilmos nemrégiben megjelent, Emlékháló című verseskötetét a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

Vitéz Vilmos neve megkerülhetetlen a Mosonmagyaróvár és környéke kulturális életének ismerői számára: népművelői munkássága, a közel hat évtizedet felölelő színházi pályafutása sok környékbeli és országos szerepléssel, a fotózás és filmezés terén végzett munkája megannyi önálló és csoportos kiállítással, valamint a város jelentősebb ünnepségeinek, rendezvényeinek, művészeti eseményeinek moderálása csak néhány a város kulturális életéért tett kiemelkedő eredményei közül.
Közel másfél évtizeddel első, Időkerék című verseskötetének megjelenése után vehetjük kézbe Vitéz Vilmos legújabb, 2022-ben megjelent Emlékháló című kötetét, mely voltaképpen a szerző lírai vallomása örömmel, bánattal, sikerrel, kudarccal, szorongással, igazságkereséssel, az élet értelmének fejtegetésével.

A bemutatón Vitéz Vilmossal Tuba László beszélget.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:34, kedd | Helyi

Elrendelte a bíróság az emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását

Elrendelte a bíróság a mosonmagyaróvári emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását - tájékoztatott a Győri Törvényszék.

2023. Május 30. 08:41, kedd | Helyi

Fotókiállítás Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix munkáiból a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix fotóiból nyílik kiállítás #turistakéntvárosunkban – Séták Magyaróváron címmel a Huszár Gál Városi Könyvtárban június 2-án, pénteken 17 órakor.

2023. Május 22. 11:15, hétfő | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

2023. Május 18. 11:07, csütörtök | Helyi

Hétfőig van lehetőség a módosításra

Már csak négy nap van az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig! Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.