Városlista
2024. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2024. Augusztus 23. 15:14, péntek | Belföld
Forrás: MTI foto-pixabay

Vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa a BME gólyatáborában történtek miatt

Vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa a BME gólyatáborában történtek miatt

Hivatalból vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) bodajki gólyatáborában történtek miatt.

Aáry-Tamás Lajos pénteken az MTI-vel azt közölte: sajtóhírekből értesült arról, hogy a BME egyik gólyatáborában az egyetemre felvett fiatalok jogai súlyosan sérülhettek.
"Hivatalból vizsgálatot indítok, amelyben a BME rektorától teljeskörű tájékoztatást kérek a történtekről" - tette hozzá.
Tájékoztatása szerint mindazok, akik segíteni szeretnék a történtek feltárását és megértését, akár a nevük elhallgatása mellett megtehetik ezt a www.oktbiztos.hu honlapon megtalálható elérhetőségek bármelyikén.
"Az elmúlt 25 esztendőben kiemelt jelentőséggel vizsgáltam az egyetemi hallgatók méltóságát sértő vagy veszélyeztető helyzeteket, ebben az esetben is így járok el" - írta az oktatási jogok biztosa.
A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának augusztus 14. és 17. között megrendezett bodajki gólyatáborában sajtóhírek szerint megalázó módon bántak a leendő elsőéves hallgatókkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 23. 08:27, péntek | Belföld

Devizapiac - Erősödött a forint péntek reggelre

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

2024. Augusztus 22. 18:00, csütörtök | Belföld

ORSZÁGOS HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2024. Augusztus 22. 14:00, csütörtök | Belföld

FORRÓSODOTT A HELYZET A BALATONNÁL

Túl vagyunk az idegenforgalmi szezon csúcsidőszakán, melynek során nemcsak a hőségriadós napok, hanem a vízből mentések száma is emelkedett.

2024. Augusztus 22. 11:27, csütörtök | Belföld

Egészségügy-járvány

Koronavírus - Népegészségügyi központ: enyhén emelkedik az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben