Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 08. 19:37, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Vona: a Jobbik a megélhetés, a közbiztonság és az egészségügy kérdéseire fókuszál ősszel

Vona: a Jobbik a megélhetés, a közbiztonság és az egészségügy kérdéseire fókuszál ősszel

A Jobbik a megélhetés, a közbiztonság és az egészségügy kérdéseire fókuszál a parlament őszi ülésszakán – közölte Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt kétnapos balatonfüredi frakcióülését követő szombati sajtótájékoztatóján Székesfehérváron.

A következő időszakban három kérdéskörre fogunk fókuszálni, mert ezek a magyar társadalom számára a legfontosabbak: megélhetés, közbiztonság és egészségügy - mondta az ellenzéki politikus.
"Ez a három dolog, amire az embereknek szüksége van ahhoz, hogy igazán állampolgárnak érezzék magukat, amiket az államnak kellene garantálni számukra. Jelenleg a magyar állam ezen kötelezettségeinek szinte egyáltalán nem, vagy csak gyengén tesz eleget" - fogalmazott Vona Gábor.
Közlése szerint a frakcióülés másik fontos döntése, hogy a párt "kiviszi a politikát az utcára". Magyarázatként elmondta, hogy a kétharmados kormánypárti többség mellett nehéz a parlamentben politizálni, számukra fontos kérdésekre hangsúlyt helyezni.
"Eddig sem volt idegen számunkra az utcai politizálás, mostantól még inkább így teszünk. Az emberekkel közvetlen találkozást szeretnénk, a lakossági fórumainkat is zárt helyett nyílt téren kívánjuk megrendezni a jövőben. A Magyar Élet Menete is ezt a célt szolgálja, ahol végre az érdemi kérdésekről lehet beszélni. Javaslom a többi pártnak is, hogy jöjjenek ki a Parlament gyönyörű épületéből és menjenek ki az emberek közé, beszélgessenek velük problémáikról" – fogalmazott a pártelnök.
Vona Gábor újságírói kérdésre elmondta: nem ismerik a KDNP javaslatának részleteit a családi adókedvezmény kiterjesztéséről, de minden olyan kezdeményezést támogatnak, amelyek a családok életkörülményeit javíthatják. A választási törvénymódosítással kapcsolatban kifejtette, hogy az ajánlószelvények gyűjtéséért "nem fognak krokodilkönnyeket hullatni", de sajnálják, hogy a Jobbik által javasolt "műveltségi cenzust" lesöpörték az asztalról. Szerinte, ha a kormánypártok abban érdekeltek, hogy felelősen gondolkodó emberek szavazataival dőljön el egy választás, akkor a regisztráció nem a legjobb mód.
"Sokkal helyesebb volna a műveltségi cenzus bevezetése, ahol alapfokú végzettséghez kötnék a választójogot, mert akinek nincs meg az elemi iskolai végzettsége, nem képes felelős döntést sem hozni ilyen fontos kérdésben" – tette hozzá.
A sajtótájékoztatót követően a Nemzeti Emlékhelynél összegyűlt mintegy négyszáz ember előtt Gaudi-Nagy Tamás, a párt országgyűlési képviselője egyebek között arról beszélt, hétfőn a Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnöknek el fogja mondani, hogy "bűn nem maradhat büntetlenül, mert aki ezt hagyja, szintén bűnt követ el". Utalt arra, hogy megszűnt az elszámoltatási kormánybiztos intézménye, amely - szerinte - sikertörténetként lett tálalva, miközben a múlt bűnösei továbbra sincsenek rács mögött.
"A Fidesz 2010-ben azt hangoztatta, hogy bűnszervezetek vették át az irányítást az országban, ennek ellenére egyetlen állami vezető vagy politikus sem került rács mögé" – mondta Gaudi-Nagy Tamás.
A beszéd elhangzása után indult el a Magyar Élet Menete, az egybegyűltek a belváros és a palotaváros több utcáját érintették a vonulás során.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során