Városlista
2024. augusztus 13, kedd - Ipoly

Hírek

2012. Szeptember 30. 10:38, vasárnap | Helyi
Forrás: Hasznos hírek

Vonatjegyek gombnyomásra – már mobilról is

Vonatjegyek gombnyomásra – már mobilról is

Az online jegyvásárlást biztosító e-Ticket rendszer fejlesztésének köszönhetően immáron mobiltelefon egyenlegünk terhére is vásárolhatunk vasúti jegyet.

A MÁV-START a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország szolgáltatókkal együttműködve bevezette a mobilegyenlegről történő fizetési szolgáltatást. Az online vásárlást kiszolgáló e-Ticket rendszer ezt megelőzően az erre a célra alkalmas bankkártyákkal tette lehetővé az online vásárlást, ám a vásárlási folyamatban az új fizetési módot választva ugyanolyan egyszerűen, és pusztán a mobilkészülékünk használatával lezárhatjuk a tranzakciót. A mobilegyenleg terhére történő fizetést ugyanakkor semmilyen extra tranzakciós költség nem terheli, a menetjegy vételárán felül mindössze a vásárlási szándékot megerősítő sms díját kell megtéríteni, amely az ügyfél díjcsomagjában foglaltak szerint kerül kiszabásra.

Pontosan mely jegyekre váltható?

Mobilegyenleggel történő fizetés kizárólag belföldi teljes árú menetjegy, kocsiosztálykülönbözet, bármilyen felár (pl. IC pótjegy), továbbá kerékpárjegy és élőállat jegy vásárlására vehető igénybe.

Mely mobilszolgáltatónál vehető igénybe?

A T-Mobile a Telenor és a Vodafone szolgáltatóknál egyaránt.

Van-e vásárlási limit az új fizetési mód esetében?

Mindhárom mobilszolgáltató esetében az egyszeri vásárlás értéke min. 130 Ft, max. 7500 Ft lehet. A vásárlás csak a rendelkezésre álló univerzális vásárlási egyenleg keretéig végezhető.

Szükséges-e új regisztráció az igénybe vételéhez?

Amennyiben már regisztrált az e-Ticket rendszerben, Önnek semmilyen új regisztrációra nincs szüksége, egyszerűen a vásárlási folyamat során a mobilegyenleg terhére történő fizetési opciót kell választania.. Abban az esetben, ha Ön még nem e-Ticket felhasználó, de szeretné igénybe venni az új szolgáltatást, akkor először regisztrálnia kell az e-Ticket rendszerbe honlapunkon.

Meg kell adnom új adatokat az e-Ticket rendszerben, ha szeretném használni a szolgáltatást?

Nem, de az e-Ticket rendszer minden egyes mobilegyenlegről történő fizetés alkalmával kéri annak a telefonszámnak a megadását, amelynek a terhére a vásárlás történik. A menetjegy ára természetesen minden esetben kizárólag egy megerősítő sms visszaküldése után kerül levonásra.


Jár-e extra költséggel, ha az új fizetési módot választom?

A mobilegyenlegről történő fizetés nem jár plusz tranzakciós költséggel, a vásárlási szándékot megerősítő sms díja jelentkezik megfizetendő díjtételként a menetjegy árán felül, amely az ügyfél és a mobilszolgáltató között létrejött szerződés szerint kerül kiszabásra.


Otthon Nyomtatott Jegy is fizethető mobilegyenleg terhére?

Igen, a megfelelő fizetési mód kiválasztása mellett.

Van-e mód visszaváltásra?


Természetesen van, az otthon nyomtatott és még át nem vett jegy interneten, a nem otthon nyomtatott, illetve átvett jegyet a vasúti pénztárban vagy az Ügyfélszolgálati Irodában kell leadni. A visszatérítés összege ezt a fizetési módot választva a mobilegyenlgre kerül jóváírásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 12. 14:15, hétfő | Sport

Aranyos hétvége a Histo Cup-on!

A Vasárnapi futamokon nem találtak legyőzőre Kermor-os pilóták!

2024. Augusztus 12. 08:03, hétfő | Sport

Gulyás aranyával zárult a magyar szereplés

Gulyás Michelle parádés teljesítményt nyújtva aranyérmet nyert, Guzi Blanka pedig a kombinált számban jelentősen előrelépve negyedik lett a párizsi olimpia öttusaversenyén, a magyarok ezzel az éremmel zárták az ötkarikás játékokat.