Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2020. Február 08. 13:54, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken.

Az amerikai diplomácia irányítója közleményt adott ki, amelyben tudatta: a felajánlás "tanúsítja az Egyesült Államok erőteljes vezető szerepét a fertőzés elleni küzdelemben".

A tárcavezető ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az amerikai magánszektorból szintén jelentős, megfogalmazása szerint "nagylelkű" adományokat ajánlottak fel a járvány leküzdésére. A közlemény több százmillió dolláros felajánlásokról tett említést.

Közben Alex Azar, az egészségügyért és emberi erőforrásokért felelős minisztérium vezetője közölte: Washington még mindig nem kapott zöld fényt Pekingből ahhoz, hogy egészségügyi szakembereit útnak indíthassa a koronavírusos megbetegedések epicentrumaként emlegetett Vuhan városába.

Azar leszögezte: az Egyesült Államokban változatlanul nincs ok a pánikra, és a minisztériumnak, valamint a járványügyi szerveknek egyelőre nincs szükségük a kongresszus által megszavazandó újabb anyagi forrásokra.

Az Egyesült Államokban 12 páciensnél azonosították a koronavírust, de a Vuhanból különgépekkel hazahozott és karanténban elhelyezett amerikai állampolgárok vizsgálata még mindig tart.

Kínában jelenleg több mint 31 ezer ember fertőződött az új típusú koronavírussal, és a halálos áldozatok száma már 636-ra emelkedett. Megbetegedéseket regisztráltak Hongkongban, Makaón, Tibetben, Tajvanon, Japánban, Dél-Koreában, Kambodzsában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Thaiföldön, Vietnamban, Indiában, Nepálban, Srí Lankán, Kanadában és hét európai országban - Belgiumban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Itáliában, Spanyolországban és Svédországban - is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 12:06, kedd | Külföld

Legmodernebb 5. generációs vadászgépeket venne Románia

A román védelmi minisztérium 6,5 milliárd dollárt fordítana ötödik generációs harci repülőgépek beszerzésére.

2023. Szeptember 20. 09:50, szerda | Külföld

Az ENSZ-t kritizálta Zelenszkij

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden.