Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2015. Július 09. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: FLOW PR

Zöldbe borult az Ostermayer Óvoda

Zöldbe borult az Ostermayer Óvoda

A mosonmagyaróvári Ostermayer Napköziotthonos Óvoda udvarát szépítették meg a Budapest Bank helyi bankfiókjának munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretében.

Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron minden eddigi rekordot megdöntve összesen 28 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz.

„Kollégáimmal igyekszünk minden alkalmat megragadni, hogy önkéntes munkánkkal hozzájárulhassunk a helyi közösségek fejlődéséhez; múlt ősszel például a Majoroki Napköziotthonos Óvodában végeztünk állagmegóvó munkálatokat. Az Ostermayer Óvoda parkosítása is szívügyünk volt, ezért döntöttünk úgy, hogy idén nyáron az intézmény udvarát gyeptéglával borítjuk be, illetve favédő kerítést készítünk, hogy a gyermekek biztonságos és szép környezetben játszhassanak” – mondta Bertalan-Hingyi Mariann, a pénzintézet mosonmagyaróvári fiókjának vezetője.

A Törődés Napja keretében 28 rendezvényre került sor. Több Budapest Bank fiók és vállalati üzletközpont a kollégák által kiválasztott gyermekintézmények épületeit, udvarait újította fel, tette rendbe, de voltak olyan munkatársak is, akik a Magyar Vöröskereszt rendezvényeihez csatlakoztak vagy virágültetéssel szépítették meg közvetlen környezetüket. A tavaszi és nyári akciók alkalmával a bank mintegy 340 munkatársa végzett családtagjaival együtt összesen 1680 órányi önkéntes munkát.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is