Hírek
2013. Június 07. 10:02, péntek |
Helyi
Forrás: Aqua Szolgáltató kft.
Három Nemzet Konyhája Receptverseny
A Szigetközi Friss Víz receptversenyt hirdet a „Három Nemzet Konyhája” témakörben!
A recepteket „Szabadfogású főétel” kategóriában várjuk!
A téma, vagyis a „Három Nemzet Konyhája” a magyar, osztrák és szlovák íz világra vonatkozik.
Jól megkomponált étel-, bor- és vízpárosítások külön előnyt élveznek!
Nyeremény: 1db Samsung borhűtő
További részletek itt:
http://www.frissfesztival.hu/kulinaris-elmenyek/
Gasztronómiai programjaink
Idén még többet kínálunk látogatóinknak. Az ingyenes koncertek és sztárfellépők mellett a gasztronómiai élmények is meghatározóak lesznek. Három ország ízeiből és borkínálatából válogathat minden fesztiválozó! A kulináris élvezetek központjában a magyar, osztrák és szlovák konyha ízei állnak. Programokban sem lesz hiány, így például sztárséfek ételbemutatóit is élvezhetjük!
1.) Három Nemzet Konyhája
Június 7-8-9., Mosonmagyaróvár, Wittmann Park
A magyar, osztrák és szlovák kulinária legszerethetőbb ízeit varázsoljuk a fesztivál vendégeinek tányérjára. A Tercia, a Gasztro Grill, valamint a Vinopolis standjain ízlelhetik meg a három nemzet közkedvelt ételeit és italait. Lesz itt Gulyásleves, Vörösboros marha- és vaddisznópörkölt, galuska/halušky/Spätzle/Nockerln meg knédli, Kacsa cvekedlivel, Schnitzel burgonyasalátával.Tradíció ahogy régen volt és újragondolva. Bor és sör, Pálinka-Jägermeister -Borovička és ami mindent összeköt: a Szigetközi Friss Víz.
2.) Nyilvános főzés az ételkészítés mestereivel
Június 7-8-9., Mosonmagyaróvár, Wittmann Park
Minden nap egy-egy elismert séf készíti el a három náció egyikének ételspecialitását, a nagyközönség számára is jól látható és hallható látványkonyhában.
Magyarország ízei – június 7., egész napos program
Ausztria ízei – június 8. , egész napos program
Szlovákia ízei – június 9., egész napos program
3.) Tanács Attila mesterszakács bemutatója
Június 8-9., Mosonmagyaróvár, Wittmann Park
A világ és olimpiai bajnok ételszobrász bemutatót tart, amelynek központjában az interaktív ételfaragás áll.
4.) Bevezetés a kenyérlángos készítés fortélyaiba a Szittya Pitával
Június 7-8-9., Mosonmagyaróvár, Wittmann Park
Mi kell egy jó kenyérlángoshoz és mi az, ami biztos nem?! A helyben dagasztott tészta mágusai osztanak meg kulisszatitkokat az érdeklődőkkel.
5.) Hogyan tekerjünk tökéletes kürtőskalácsot? A Kalóz Kürtős megmutatja!
Június 7-8-9., Mosonmagyaróvár, Wittmann Park
Hogyan marad fenn az a tésztacsík a fán? És miből lesz a kürtőskalács? Kicsik-nagyok kipróbálhatják kürtőskalács tekerő-tehetségüket.
6.) Mitől különleges a kézműves magyar húsáru?
Június 7-8-9., Mosonmagyaróvár, Wittmann Park
Sertés, szarvas vagy szarvasmarha? Milyenre darálja? Mivel fűszerezi? Mibe tölti? Állandó bemutatók a fesztivál alatt! Élvezetes gasztro-kaland lesz megízlelni a prémium kategóriás, kézműves füstölt szarvas és sertés kolbászokat, valamint a liba tepertőt teknőben a Gasztro Varázs Kft szortimentjéből.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi
Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz
A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.
2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi
Éjfélkor jár le a határidő!
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.
2024. Augusztus 10. 09:39, szombat | Életmód
Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben
Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.
2024. Augusztus 10. 09:36, szombat | Sport
Párizs 2024 - Ezüst- és bronzérem a női kajak párosoknál
Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett.