Hírek
2015. December 04. 11:00, péntek |
Helyi
Forrás: Saját
Mennyei csokoládé Albertkázmérpusztáról
![Mennyei csokoládé Albertkázmérpusztáról](/external/image_cache/c/2/5/c25359b0994cd1ab78d89acd76472bc2.jpg)
A Lapos Csokoládé Kft. 2011 óta működik Albertkázmérpusztán. Alapítói; Foki Izabella és férje, Koncos Zoltán a biztos, kiszámítható és tervezhető életmódnak fordított hátat ezért a kihívásokkal teli, kreatív munkáért.
Izabella a csokoládé-készítő, szaktudását a belga Csokoládé Akadémián szerezte, jelenleg is folyamatosan képzi magát, hogy mindig naprakész legyen az aktuális trendekkel, ízekkel, formákkal kapcsolatban. János az ügyvezető, aki a csokoládé gyártás alapjait biztosítja az ízektől kezdve a csomagolásig, valamint a vállalkozói-, illetve minőség-ellenőrzési feladatokat látja el. Így egymást tökéletesen kiegészítve alkotnak egy igazán nyerő párost. Legfontosabb céljuk mindig a kiemelkedő minőség.
És hogy hogyan készül a csoda nap, mint nap?
A tökéletes csokoládé alapja természetesen a megfelelő alapanyag kiválasztása, itt kezdődik minden, ezért Izabella kizárólag csak kiváló belga és francia gyárak termékeit használja. A díszítőelemek aszalt vagy szárított gyümölcsök, olajos magvak, a töltelék pedig tiszta gyümölcsmassza vagy saját ötleteik alapján kreált krém.
Az ét-, tej- és fehér csokoládé felolvasztásához és temperálásához külön gépek állnak rendelkezésre, hogy az egyes alapanyagok ne keveredhessenek. A gépek folyamatosan megfelelő hőmérsékleten tartják a csokoládét. Kisebb csokoládé mennyiség temperálását azonban Izabella a mai napig kézzel végzi.
A megfelelő hőmérsékletű és struktúrájú csokoládét hideg formákba kerül, bonbonok esetében pedig elkészülnek a megtöltésre szánt csokoládéhüvelyek. Ugyan ezt a folyamatot is lehetne gépesíteni, de Izabella jobban szereti maga végezni, hiszen így lesz igazán szép és hibátlan a végeredmény.
Mielőtt a formába öntött csokoládé megszilárdulna, helyükre kerülnek a díszítőelemként szolgáló aszalt és szárított gyümölcsök, olajos magok.
A hűtőszekrényben megszilárdult csokoládéhüvelyekbe Izabella nyomózsák segítségével tölti a kiváló minőségű gyümölcspürét vagy ízletes krémet. Kezei közül csak kifogástalan csokoládék kerülhetnek ki.
Pralinék esetén kicsivel szilárdabb a töltelék, ami egy keretbe marad megdermedésig. Mikor már vágható a massza, azonos méretű darabok készülnek, melyeket Izabella egyesével márt a töltelékhez legjobban illő csokoládéba és még mielőtt megszilárdulnának, szintén egyesével díszíti őket.
Az elkészült ínycsiklandó csokoládék légmentesen záródó zacskókba és díszdobozba kerülnek.
Hát így zajlanak a ChocoCard csokoládé manufaktúra napjai. Ugye jól hangzik? A folyamatot bárki a saját szemével is megtekintheti, hiszen az érdeklődőknek lehetőségük van betekinteni a csokoládé készítés rejtelmeibe is!Egyéni látogatókat és csoportokat egyaránt szívesen fogadnak, de mivel a műhelymunka folyamatosan zajlik, ez némi szervezést igényel, ezért minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges! A műhelylátogatás ingyenes.
És hogy mi mindennel szolgál még a Lapos Csokoládé Kft.?
- Kifejezetten ajándéknak szánt termékük a ChocoCard, mely zamatos gyümölcsökkel és magokkal díszített csokoládé csodás ajándékdobozban, alkalomhoz illő képeslappal,
- Táblás csokoládék különböző méretekben és ízekben,
- Bonbonok, pralinék folyamatosan bővülő választékban,
- Drazsék: a legfinomabb aszalt gyümölcsök csokoládéburokba rejtve akár sós vagy fűszeres íz világgal,
- csokoládé nyalókák kicsiknek és nagyoknak,
- szezonális csokoládék,
- egyéb mennyei édességek, mint pl. az étcsokoládéba mártott kandírozott citrushéj.
A termékkínálat a nemzetközi trendeknek és a hazai íz világnak megfelelően folyamatosan bővül.
Miután idén augusztusban az igen rangos Great Taste Awards gasztronómiai versenyen pisztácia trüffel termékük csillagot kapott, most ha lehet még nagyobb elismeréssel gazdagodott a kis csoki manufaktúra. Október 17-én zárult az International Chocolate Awards 2015, melynek regionális versenyén arany-, a World Final-ben pedig ezüstérmet nyert a ChocoCard Mangó bonbon karamellizált fehér csokoládé burokban!
Foki Izabella így beszélt erről a fontos szakmai elismerésről: „Azt mutatja, jó irányba haladunk és nemzetközi szinten is megállják helyüket a termékeink.”
És hogy egy picit a kulisszák mögé lássunk, arra kértük, meséljen a zsűrizés menetéről.
„A zsűri versenytől függően 20-50 főből áll. A regionális versenyek zsűrije kisebb, míg a World Final-é már közel 50 fő. A tagok kisebb csoportokban kóstolják a termékeket, tehát minden egyes zsűritag nem kóstol meg minden egyes csokoládét.”
Lapos Csokoládé Kft.
Cím: 9243 Albertkázmérpuszta, Futrinka utca 1.
Telefonszám: 30/4321 251
E-mail cím: info@chococard.hu
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi
Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz
A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.
2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi
Éjfélkor jár le a határidő!
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.
2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport
BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros
A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.
2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport
A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól
A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.