Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2023. Február 14. 11:05, kedd | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Hamis mosószert szállítottak a román furgonokban

Hamis mosószert szállítottak a román furgonokban

Több mint 1000 liter hamis mosószert akart két román sofőr külföldre juttatni. A mososzerrel teli furgonokat Hegyeshalomnál kaptál el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

Néhány óra különbséggel állították meg a NAV járőrei a két román furgont. Az első autó utasa azt mondta, hogy Budapesten vásárolta a hamis mosószert. A második autó sofőrje arra hivatkozott, hogy nem tudta az áruról, hogy az nem valódi.

A kartondobozokkal megpakolt autókból összesen csaknem 1100 liter, ismert márkajelzésű, hamis mosószer került elő.

A termékeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba, kárt okozva ezzel a jogtulajdonosnak. Szakértők szerint a hamis tisztítószerek akár ártalmasak is lehetnek az egészségre, ezért kiszűrésük különösen fontos.

A csaknem 1,7 millió forint értékű hamis árut a NAV munkatársai lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt eljárást indítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 14:27, csütörtök | Helyi

Elfogták a hegyeshalmi rongálót

Elfogták a rendőrök azt a 34 éves férfit, aki nemrégiben több tulajdont is megrongált Hegyeshalomban.

2023. Március 21. 13:26, kedd | Helyi

Rendhagyó technika-történet óra

Dr. Kocsis Sándor gyémántdiplomás gépészmérnök rendhagyó technikatörténeti órát tart a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti olvasóterében március 28-án, kedden 17 órától.

2023. Március 21. 10:41, kedd | Helyi

Ittasan vezetett, veszélyesen előzött - Négy és fél évet is kaphat a szentesi férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki még 2022 nyarán okozott balesetet Hegyeshalomban ittasan.

2023. Március 20. 10:23, hétfő | Helyi

Elérhetők az adóbevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.