Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Június 03. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

25 éves a Lions Club Mosonmagyaróvár

25 éves a Lions Club Mosonmagyaróvár

1992. november 14-én este nem történt a világban semmi különös, de Mosonmagyaróváron 10 ember úgy döntött, hogy szolgálatot vállal a rászorulókért, a nélkülözőkért…

Így kezdődött Botos Gábor, a Lions Club Mosonmagyaróvár egyik alapító tagjának a 25. évforduló kapcsán írt megemlékező írása, amely a Lions Hírlevél c. országos lapban is megjelent.

2017. május 18-21.-i hétvégén városunk jótékonysági szervezetének képviselői Kőszegen ünnepeltek, ahol nem csak a helyi klubot, hanem a nemzetközi mozgalom centenáriumát is megülték.


A 3 napos rendezvény azonban nem csak az ünneplésről és emlékezésről szólt. Ugyanannyi, ha nem több időt fordítottak a jövő feladatainak megbeszélésére is.
A nemzetközi Lions élet legfontosabb eseménye a centenáriumi ünnepségsorozat, melyet hivatalosan 2014. július 8-án, a torontói nemzetközi konvención indítottak útjára és amely egészen 2018. június 30-ig tart. – olvasható a Lions club hivatalos honlapján.

A magyarországi Lions szövetség is elkezdte az előkészületeket a jeles esemény megünneplésére.
A kampány fő célja, hogy az említett 4 év alatt legalább 100 millió emberhez jussanak el, segítsenek meg a Lions tagok az alábbi jószolgálati területeken:
• ifjúság támogatása
• látássérültek támogatása
• éhínség elleni küzdelem
• és környezetvédelem.

Mindezen feladatokat vállalta fel a mosonmagyaróvári klub is, Cser Katalin elnökasszony vezetésével. A soros elnök közösségi oldalán is kiemelte beszámolójában, hogy külön köszöni mindenkinek, aki munkájával, anyagi-erkölcsi támogatással, jóindulatával segítette, segíti a Mosonmagyaróvári Lions Club eddigi tevékenységét.

Kőszegen országos elismerést kapott Dusek Miklós, a Lions Club Mosonmagyaróvár oszlopos tagja a 25 éves "kincstárnoki" munkájáért.


A városi ünnepségre 2017. június 3-án kerül sor a Feketeerdei úti Temető Lions Emlékhelyén tartandó koszorúzás után a Fehér Ló Közösségi Házban.


Munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 21:23, szerda | Sport

Benyó Máté dobogóra állhatott Nyirádon

Felemás hétvégét zárt a Korda Racing a Rallycross Európa-bajnokság idei második, nyirádi állomásán. Benyó Máté dobogóra állhatott, Kovács Sámuel elődöntőbe jutott, ott végül azonban nem termett számára babér.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.