Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Július 22. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Nolato Magyarország Kft.

5 éves lett a Nolato MMK részlege

5 éves lett a Nolato MMK részlege

2011 óta alkalmaz szervezett keretek között megváltozott munkaképességű dolgozókat a mosonmagyaróvári székhelyű Nolato Magyarország Kft.

A többszörös Fogyatékosság-barát Munkahely vállalkozás példaértékűen figyel munkatársaira és környezetére, kiemelkedően fontosnak tartja a megfelelő munkakörülmények kialakítását és fenntartását. Az MMK (Megváltozott Munkaképességű) részleg indításának 5 éves évfordulójáról a részleg dolgozóival együtt emlékezett meg a közelmúltban a Nolato vezetése, és köszönték meg a részleg dolgozóinak munkáját.

A megemlékezésen dr. Meleg Norbert vezérigazgató helyettes az MMK csoport létrehozásáról és fejlődéséről, kiemelkedő munkájáról és megbízhatóságáról beszélt. Elmondta, hogy a Nolato költséget nem kímélve, saját erőből teremtette meg a szükséges speciális körülményeket és végezte el az akadálymentesítést. Ez a befektetés többszörösen megtérül már azóta, mert a részleg munkatársai tanulékony, nagyon hatékony munkaerőnek bizonyultak, akik messze túlszárnyalták a kezdeti elképzeléseket.

Bart Nolden vezérigazgató helyettes azt hangsúlyozta, hogy az elvárások és a megbecsülés a csoport munkatársaival szemben is azonosak, mint a Nolato többi dolgozójával szemben, és csoport tagjai hasonló bért is kapnak. Szigeti Csaba flow vezető azt emelte ki, hogy a megváltozott munkaképességű kollégák rendkívül motiváltak, sokaknak ez az első munkahelye, amit nagyon megbecsülnek.

Vámos Imréné, az MMK műszakvezetője – aki maga is hallássérült - meghitt mondatokkal emlékezett meg a részleg öt évéről, a sok közös élményről, amely összeköti a csoportot. Megemlékezett a csoport eltávozott és nyugdíjba vonult munkatársairól is, és emléklappal köszönte meg a Nolato vezetőinek és a csoport létrehozását segítő többi személynek a támogatását.
Papp Ferencné rokkantnyugdíjas a kezdetektől dolgozik az MMK csoportban. „Nagyon hálás vagyok, hogy ebbe a csoportba bekerülhettem. Kiváló munkalehetőség. A munkakörülmények nagyon jók, mindenkinek nagyon ajánlom ezt a munkát.”

Kiss Józsefné csaknem öt éve dolgozik a csoportban. „Sokat segített ez a munka abban, hogy a betegségem miatt nem kerültem a mélypontra. Élelmiszeriparban és autóiparban is dolgoztam, ezért a munkatempót könnyedén bírom, de odafigyelünk egymásra, mert fontos, hogy csapatként jól működjünk együtt.”
Horváth Róbert szinte a kezdetektől dolgozik az MMK csoportban, 2012-ben rendszeres dialízisre szoruló vesebetegként a Nolato támogatásának köszönhetően kerékpározta körbe betegtársával és az őket kísérő ápolószemélyzettel a Balatont. „Ennek a túrának köszönhetően egy nagyon mély állapotból kerültem fel a csúcsra, a mai napig hálás vagyok a cég vezetésének, hogy ezt támogatták. Imádok a csoportban dolgozni, megtaláltam itt azt a kihívást, amihez el tudom kötelezni magam. Motivált vagyok, szeretnék egyre felelősségteljesebb feladatokat kapni. A csoportban bármire képesek vagyunk, együtt bármit meg tudunk csinálni.”


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.