Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. November 19. 14:10, szombat | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

A Segítség örökre összeköt!

A Segítség örökre összeköt!

Kárpátaljai magyaroknak segítettek a mosonmagyaróvári Lionok.

Mintegy 150 zsáknyi rakománnyal indult útnak november 18-án Mosonmagyaróvárról az a szállítmány, melynek gyűjtését a Mosonmagyaróvári Lions Club kezdeményezte és szervezte. A ruhákat, cipőket, tartós élelmiszereket és játékokat tartalmazó ’csomag’ hamarosan megérkezik Beregszászra, ahol már nagyon várják az ott élő magyarok.

A gyűjtés körülményeiről Deé Ritát, a Mosonmagyaróvári Lions Club alelnökét, a szervezés egyik legaktívabb résztvevőjét kérdeztük:

Az elmúlt év egyik legsikeresebb programja volt az az összefogás, melyben ruhaneműt, tartós élelmiszert és pénzadományt juttatunk el a rászorultaknak az országos program által a tavalyi évben. Így természetes volt, hogy csatlakozunk Simon Zoltán, a Lions Clubok Magyarországi Szövetség kormányzójának felhívására, amely szerint idén is meghirdették a Kárpátaljaiak számára nyújtott segélyprogramot.

Van közvetlen kapcsolatotok is az ott élőkkel?

A Beregszászi Lions Club már tavaly folytatásra kért minket, annak érdekében, hogy az ott élők mindennapjait emberibbé tehessük. A 25 éves fennállását ünneplő Mosonmagyaróvári Lions Club nem maradt tétlenül és október közepétől egy hónap alatt kb. 150 zsáknyi adomány-ruhaneműt gyűjtött és vitt el november 18-án pénteken a győri központba. Ebben jó állapotú felnőtt, gyermekruhákat, cipőt, takarót és ágyneműt. Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni azoknak a segítő, jó szándékú embereknek, akik támogattak minket ebben, és fáradtságot nem kímélve hozták lelkesen adományaikat a rajkai, és mosonmagyaróvári gyűjtőpontokra.

Nélkülük ez a szép mennyiség nem jöhetett volna létre! Külön köszönetet szeretnék mondani a Veritas Kft. részére, Kurcsics Károlynak és Móritz Juditnak, akik a rendelkezésünkre bocsájtottak ma egy 3,5 tonnás autót a szállításhoz, amely színültig megtelt szeretettel.

Reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk a Mosonmagyaróvár és környéki civil lakosságra, hiszen Advent közeledtével nagy szükség van további hagyományos programjainkban is az összefogásra, szeretetre és emberségre, amely a legjobban hiányzik a mindennapjainkból.
Hamarosan az egyik legfinomabb forralt boros standdal várjuk őket a Magyar utcán, és december 17-én a Flesch Központban megrendezésre kerülő adventi koncerten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.

2024. Augusztus 02. 08:01, péntek | Sport

A Paks kettős győzelemmel ejtette ki a Larnacát

A Paks kettős győzelemmel jutott tovább a ciprusi AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mivel hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is nyert, mégpedig 2-0-ra.