Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2018. Május 26. 00:00, szombat | Helyi

A súrológépek hatékonysága

A súrológépek hatékonysága

Több szempontot érdemes figyelembe vennünk egytárcsás súrológép vagy egyéb takarítógép használata előtt. Ezek például a következők: milyen felületen, milyen szennyeződésre kívánjuk használatba venni a gépet?

Fontos továbbá a hatékonyság szempontjából a mechanikai hatás, azaz, hogy milyen eszközzel is dolgozunk, a másik pedig a vegyi hatás – milyen és mennyi tisztítószerrel dolgozzunk. Szintén érdemes megemlíteni, hogy az eredmény el fog maradni, ha a felmerült problémát nem a két szemponttal együttesen vizsgáljuk. Az, hogy a szennyeződés mennyire lazul fel, ettől a két dologtól függ igazán.


Az egytárcsás súrológépek

Leginkább járólapok takarításához érdemes az egytárcsás súrológépet használni, ezek általában körkefével vannak felszerelve. A gép teljes súlya a kefére, nagyjából egy pontba helyeződik át, a szennyeződéseket így gyorsan fellazítja. Csak ez ér ugyanis a felszínhez, miközben a takarítógép nagy erővel forgatja a kefét. Akkor jó egy ilyen gép, ha egy felületen tartósan, vagyis több ideig úgy szeretnénk takarítani, hogy a tisztítószeres munkaoldatot kint tervezzük hagyni a felületen, mivel szükségünk van annak folyamatos hatóanyagaira. Az egytárcsás súrológépek esetében nincs visszahívási funkció, így amikor ezzel dolgozunk a területen mindenképpen kell egy vízszívó is, hogy a kiengedett nedvességet vissza tudjuk szívni később.

Hosszú takarítási folyamat

Hosszú takarítási folyamat alatt azt értjük, amikor olyan mélyen akarjuk a felületet megtisztítani, amely a napi takarítás során nem lehetséges. A területet általában alaptisztítással készítjük fel egy másik munkafolyamathoz, majd a bevonatoláshoz. Egy olyan eljárás a bevonatolás, amely segítségével védőréteget viszünk fel a felületre, hogy ne maga a felület anyaga, hanem a rajta lévő védőréteg kopjon, amit időről időre meg tudunk újítani, így felületünk tovább marad kopásmentes. Azt jelenti a bevonat leszedése a felületről, hogy a korábban (akár általunk lerakott) védőréteget eltávolítjuk. A kristalizáció a márvány kövön történik, amikor a savas vegyszerrel megmaratjuk a márvány követ, majd az egytárcsás súrológéppel addig súroljuk, míg a különböző keménységű súrolókoronggal optikailag olyan felületet nem kapunk, hogy az csillogjon.


Amennyiben Tennant F3, vagy F3+ gépre van szüksége cégének, keresse fel a Hun Higiénia Kft. weblapját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 30. 20:11, kedd | Sport

50 ország, 50 versenyző, egy cél!

A Széchenyi István Egyetem versenyzője, Franciaországban először versenyzett OK Junior kategóriában.

2024. Július 30. 15:37, kedd | Sport

Futamgyőzelmek és értékes pontok a Histo Cup-on!

A Pannónia Ringen járt a Kermor Motorsport legénysége, és ha már ott voltak sikerrel jártak!