Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Június 14. 06:23, péntek | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Apró kezek, csoda kertek

Apró kezek, csoda kertek

Tájékoztató az „Apró kezek, csoda kertek” c. kertépítő versenyről.

Az Önkormányzat és a Dzsungelország Kft. által meghirdetett, június 2-án harmadik alkalommal megrendezett "Apró kezek, csoda kertek" c. kertépítő verseny a címének megfelelően, fantasztikus kis kerti remekműveket eredményezett. A nagyközönség számára is elérhető helyen, a belvárosi sétáló utcában, a Magyar utcán gyönyörködhetnek bennük a városlakók.

Lelkesen dolgozott 19 óvodás, kisiskolás csapat a szülőkkel, pedagógusokkal együtt. A szorgos kezű gyerekeket a munka után bábelőadás és kézműves foglalkozás szórakoztatta, míg a zsűri végezte az értékelést.

A zsűri dolga nagyon nehéz volt, az 1-6 helyezés került kihirdetésre, a többi résztvevő egységes díjat kapott. A versenyt 19 cég, szervezet támogatta, így minden csapat részesült a jól megérdemelt jutalomban (60 000 Ft-tól 120 000 Ft-ig), továbbá a gyerekek és pedagógusok apró ajándékot is kaptak egy nagy torta elfogyasztása mellett. Az elsődleges szempont az értékelésnél az apró kezek dominanciája volt, azaz hogy a gyerekeket mennyire vonták be a felnőttek az előkészületekbe, kertkialakításba. További szempontok voltak: ötletesség, eredetiség, fantázianév és kert összhangja.

Az eredmények: az I. helyezést a „Fűszer-Manók” kertje nyerte el a Hildegard óvodából, II. helyezett a Kékcinke óvoda „Tök jó kert”-je lett, a III. helyezést pedig a Majoroki óvoda „Pöttöm Panna függőkertje” érte el. Gratulálunk minden kertépítő csapatnak az alkotásért, köszönjük munkájukat! Köszönjük a támogatásokat! Jövőre ismét szeretnénk megrendezni a versenyt.

1. helyezett - Hildegárd óvoda

2. helyezett - Kékcinke óvoda

3. helyezett - Majoroki óvoda - Pöttöm Panna függőkertje

Külön díj - Fekte István Általános Iskola - Mandala

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 10. 09:39, szombat | Életmód

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.

2024. Augusztus 10. 09:36, szombat | Sport

Párizs 2024 - Ezüst- és bronzérem a női kajak párosoknál

Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett.