Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2015. Február 13. 14:00, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: saját

Átadták a felújított Haller Iskolát

Átadták a felújított Haller Iskolát

„A mosonmagyaróvári Haller János Általános, Szakközép- és Szakiskola épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” című, KEOP-4.9.0./11-2012-0009 számú projekt megvalósítása megtörtént.

2015. február 4-én ünnepélyes keretek között adták át a felújított épületet.

Némethné Fucsik Edit igazgatónő köszöntője után az Iskola tanulói a színes előadással szórakoztatták a megjelenteket. Az iskola és a munka témájában hallott dalokat, verseket, lelkes taps-, Karinthy Frigyes örökérvényű karcolata, a Tanár Úr kérem részleteit hangos nevetés kísérte a közönség soraiból.

Dr. Árvay István Polgármester Úr megnyitó beszédében nyugtázta, hogy a felújítás jó minőségben megtörtént és gratulált a kivitelezőknek. Kitért arra is, hogy a projekt reményei szerint még nem ért véget, hiszen a következő Európai Uniós pályázati ciklusban lehetőség nyílhat arra, hogy a Haller Iskola teljes egészében megújuljon.

Szabó Gyula, a kivitelezésért felelős Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az építőiparban számára az a legszebb, amikor nagyapáink, dédapáink keze munkáját újíthatja fel. Viszont a nehézség is ebben rejlik, hiszen jelen esetben is ügyelni kellett arra, hogy az épület műemlék-jellege megmaradjon, így például műanyag helyett fa nyílászárók kerültek beépítésre, hogy minél jobban illeszkedjenek a környezethez. Szabó Gyula mesélt arról is, hogy a felújítás nagy része tanítási időben zajlott, így nagyfokú türelemre és alkalmazkodásra volt szükség mind a tanárok és diákok, mind a kivitelezők részéről.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a résztvevők koccintással zárták az eseményt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 20:11, kedd | Sport

50 ország, 50 versenyző, egy cél!

A Széchenyi István Egyetem versenyzője, Franciaországban először versenyzett OK Junior kategóriában.

2024. Július 30. 15:37, kedd | Sport

Futamgyőzelmek és értékes pontok a Histo Cup-on!

A Pannónia Ringen járt a Kermor Motorsport legénysége, és ha már ott voltak sikerrel jártak!

2024. Július 30. 08:12, kedd | Sport

Párizs 2024 - Az argentinokat legyőzve javított a férfi kézilabda-válogatott

A magyar válogatott remek játékkal 35-25-re győzött hétfőn Argentína ellen a párizsi olimpia férfi kézilabdatornáján, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt