Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. November 19. 11:24, szombat | Helyi
Forrás: MKC SE

Az utolsó pillanatban elhoztuk az egy pontot!

Az utolsó pillanatban elhoztuk az egy pontot!

Egy nagyon jó formában lévő csapat, az Békéscsaba érkezett Mosonmagyaróvárral az NB I 8. fordulójában, akik ellen, ahogy Varga József fogalmazott „csak végig koncentrálva lehet nyerni”.

A mester intelmét az MKC-s hölgyek egy ideig be is tartották. Remekül rajtoltak, már találkozó elején Kopecz góljainak köszönhetően megléptek a vendég Csabától. Az átlövő sorra betalált Triffa kapujába, az első öt hazai gólt ő szerezte. Aztán a 13. percben már Bízik is feliratkozott a gólszerzők közé. Folyamatosan nőtt a hazai fór, már hattal is vezettek az első félidő alatt, köszönhetően persze annak is, hogy a kapuban Szemerey Zsófi remekül védett. A szünetre 12-7-es mosonmagyaróvári előnnyel vonultak a felek.

A folytatásban aztán mintha elfelejtették volna a korábbi intelmet. Teljesen szétesve érkezetek ki újra pályára az MKC-s hölgyek, amit gyorsan meg is bosszultak a békéscsabaiak. Triffa is remekül őrizte a vendég kaput, Glusica, Gávai és Walfisch találataival pedig folyamatosan olvadt a hazai előny. Sőt a 18. percben Kovacevic góljával ki is egyenlített a vendég gárda. A második félidőben főlént Bízik heteseivel tartották a lépést a mosonmagyaróváriak. Ezután egy ideig felváltva estek találatok, egészen a 23. percig, amikor megfordította a találkozót a Csaba és már az MKC futott az eredmény után.

Az utolsó perc aztán nagyon hektikusan alakult. A mosonmagyaróváriak elrontották az utolsó akciójukat, így fél perccel a vége előtt a vendégek támadhattak. Pár másodperccel a vége előtt a békéscsabaiak elvesztették a labdát, de nem engedték elvégezni a hazaiaknak szabaddobást. Közben megszólalt a mérkőzés végét jelentő duda, de a találkozó nem ért véget, hiszen a játékvezetők hosszas tanakodás után kék lapot adtak Kovacsevicsnek, amiért nem engedte elvégezni a szabaddobást és 7 méterest a hazaiaknak. A büntetőhöz Bízik Réka állt oda, a találkozón már hetedszer és rendkívül higgadtan értékesítette azt, amely egy pontot ért az MKC-nak.

Bízik Réka, az MKC játékosa: Én úgy láttam, hogy jogos volt a hétméteres, mert az új szabályok szerint, ha nem engedik elvégezni a szabaddobást az automatikusan kék lapot és hétméterest von maga után, és ez történt a pályán. Azt azért hozzá kell tennem, hogy a mérkőzés vége nem volt túl sportszerű. Nagyon féltem, amikor odaálltam a büntetőhöz, de tudtam, hogy be kell lőnöm, ráadásul a közönség is elkezdett tapsolni, ami nagy impulzus volt számomra.

A találkozó után a két vezetőedző és a csapatok egy-egy játékosa is értékelte látottakat.

Varga József, az MKC vezetőedzője: Az első félidőben mi játszottunk jól, de a másodikban egyértelműen a Békéscsaba. Feljavultak az átlövőik és sokkal keményebben védekeztek. Annak ellenére, hogy előre megbeszéltük a csapattal, hogyan tudunk eredményesek lenni, azt csak az első játékrészben tudtuk megvalósítani. A kulcsembereink közül nem tudott mindenki úgy teljesíteni, ami elvárható.

Kiss Nikoletta, az MKC játékosa: Az elején nagyon motiváltak voltunk, aztán a második félidőben előjöttek a technikai hibák és nem úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük. Nem beszéltünk egymással és sorra kaptuk a gólokat.

Skaliczki László, a Békéscsaba vezetőedzője: 27 éve vagyok a pályán, de ilyet még nem láttam, ami most történt a pályán. Ilyen igazságtalan dolgokat még nem értem meg. Kár, hogy így alakult a vége. A bírók utolsó ítélete tönkretette a munkánkat.

Mihálffy Adrienn, a Békéscsaba játékosa: Az első félidőben úgy gondolom bent maradtunk az öltözőben. A második játékrészben viszont láttam azt, amit egyénként az elmúlt mérkőzéseken is, hogy mindenki hajt és küzd a másikért. Odatettük magunkat és a második harminc percben mutatott teljesítmény alapján megérdemeltük volna a győzelmet.

NB I 8. forduló

Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 21–21 (12-7)
Mosonszolnok, 350 néző

Jv.: Bonifert, Oláh

MKC: Szemerey – Katona, Kiss, Bouti, Dombi 2, Kopecz 6, Bízik 9 (7). Csere: Stojak, Wéninger (kapusok), Gyimesi 1, Lakatos 2, Hajtai 1. Vezetőedző: Varga József

Békéscsaba: Triffa – Diószegi, Vaszileuszkaja 5 (4), Walfisch 3 – Zöldi-Tóth 2, Kovacsevics 2, Gávai 2. Csere: Terenyi (kapus), Glusica 3, Mihálffy 2, Vukajlovics 2. Vezetőedző: Skaliczki László

Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 4/4

Utánpótlás eredmények:

Ifjúsági: MKC SE – Békéscsaba 22-24 (14-16)
Junior: MKC SE – Békéscsaba 36-34 (20-17)

Hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.

2024. Augusztus 02. 08:01, péntek | Sport

A Paks kettős győzelemmel ejtette ki a Larnacát

A Paks kettős győzelemmel jutott tovább a ciprusi AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mivel hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is nyert, mégpedig 2-0-ra.