Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 17. 09:11, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Csaknem háromszáz embert csapott be egy internetes csaló

Csaknem háromszáz embert csapott be egy internetes csaló

Vádat emelt a Keszthelyi Járási Ügyészség egy fiatal nő ellen, aki közel 300 vevőt csapott be interneten kínált márkás ruhákkal, amelyek soha nem voltak a birtokában.

A Zala Megyei Főügyészség szerdai közlése szerint 290 rendbeli csalás miatt emeltek vádat a nő ellen, aki 2012 januárja és 2013 júniusa között több internetes oldalon is kínálta nem létező portékáját. A feladott hirdetésekben kabátokat, fürdőruhákat, egyéb női felsőruházati termékeket mutatott be fényképpel, az alkalmanként ezer és ötezer forint közötti összegeket pedig a saját, illetve a barátja nevén lévő számlaszámára kérte utalni.
A tévedésbe ejtett vásárlók többször is megkísérelték felvenni a nővel a kapcsolatot, azonban ő ezekre a megkeresésekre általában nem válaszolt. Alkalomszerűen azonban visszautalt pénzeket olyanoknak, akik rendőrségi feljelentést helyeztek kilátásba.
A Zalai Hírlap az eset kapcsán rendőrségi közlés alapján arról is beszámolt, hogy az összesen mintegy 850 ezer forint kárt okozó nő debreceni. Az akkor 26 éves egyetemista nő ellen azért Zalában indult nyomozás és végül a vádemelés is itt történt, mert egy pórul járt zalacsányi vevő jelentette fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.