Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. December 29. 05:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

'Divatja' van manapság a trafikok kirablásának

'Divatja' van manapság a trafikok kirablásának

Idén a Nemzeti Dohányboltok voltak a „piti rablók” leginkább kedvelt célpontjai. Bár pontos statisztikák még nincsenek, a napi híradások alapján megalapozottan feltételezhető, hogy sok, korábban kis boltok és patikák kifosztására szakosodott bűnöző váltott a Nemzeti Dohányboltokra. Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke szerint ennek nagyon is kézenfekvő oka van - írja a Népszabadság.

A trafikok jelentős hányadának a vezetője, tulajdonosa még nem elég gyakorlott, nem ismeri kellőképpen az üzlet működtetésével együtt járó veszélyeket. Új üzletekről lévén szó, sok helyen még sem idő, sem pénz nem volt elegendő megfelelő riasztóberendezések telepítésére.

Mindemellett az is vonzóvá teszi a dohányboltokat a rablók számára, folytatta Német, hogy a rájuk vonatkozó jogszabályok alapján viszonylag magasnak tűnhet a jövedelmezőségük, amit a közgazdaságilag nem túl képzett rablók úgy is értelmezhetnek, hogy hatalmas bevételeket találhatnak a kasszában. Korábban voltak is olyan híradások, elemzések, amelyek napi milliós dohánybolti bevételekről szóltak, s ezek bizony felkeltették a bűnözők érdeklődését.

A napi híradásokból az is egyértelműen kiderül, hogy a támadókat az sem érdekli, ha a helyiségben biztonsági kamera működik. Számos rablót épp az általa kifosztott üzlet kameráinak a felvételei alapján azonosítottak és fogtak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.