Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 18. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Drog hatása alatt vezetett, 8 migránst akart Ausztriába juttatni

Drog hatása alatt vezetett, 8 migránst akart Ausztriába juttatni

Hegyeshalom belterületén akartak a rendőrök ellenőrizni egy magyar rendszámú kocsit január 17-én a délelőtti órákban.

A jármű vezetője nem állt meg, menekülni próbált, majd az egyik kereszteződéséhez érve, a jobbra kanyarodása során nem tudta uralni az autót, és megcsúszott.

Az autó először egy kerítésének ütközött, majd egy jelzőtáblát kidöntve két parkoló autónak csapódva állt meg. A sofőr ezután kiugrott a járműből és gyalogosan menekült, azonban a rendőrök néhány száz méter után elfogták. Igazoltatásakor az egyenruhások megállapították, hogy a 23 éves szír férfi 8 - magát afgán állampolgárnak valló - személyt akart Ausztria területére juttatni.

A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Őket a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjét elfogták, akinél továbbá felmerült a gyanú, hogy kábítószer hatása alatt ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott drogteszt igazolt. A közúti közlekedési baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja. A szír állampolgárral szemben embercsempészés bűntettének gyanúja, és kábítószer birtoklása vétsége miatt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.