Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2023. Január 18. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Drog hatása alatt vezetett, 8 migránst akart Ausztriába juttatni

Drog hatása alatt vezetett, 8 migránst akart Ausztriába juttatni

Hegyeshalom belterületén akartak a rendőrök ellenőrizni egy magyar rendszámú kocsit január 17-én a délelőtti órákban.

A jármű vezetője nem állt meg, menekülni próbált, majd az egyik kereszteződéséhez érve, a jobbra kanyarodása során nem tudta uralni az autót, és megcsúszott.

Az autó először egy kerítésének ütközött, majd egy jelzőtáblát kidöntve két parkoló autónak csapódva állt meg. A sofőr ezután kiugrott a járműből és gyalogosan menekült, azonban a rendőrök néhány száz méter után elfogták. Igazoltatásakor az egyenruhások megállapították, hogy a 23 éves szír férfi 8 - magát afgán állampolgárnak valló - személyt akart Ausztria területére juttatni.

A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Őket a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjét elfogták, akinél továbbá felmerült a gyanú, hogy kábítószer hatása alatt ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott drogteszt igazolt. A közúti közlekedési baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja. A szír állampolgárral szemben embercsempészés bűntettének gyanúja, és kábítószer birtoklása vétsége miatt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 14:27, csütörtök | Helyi

Elfogták a hegyeshalmi rongálót

Elfogták a rendőrök azt a 34 éves férfit, aki nemrégiben több tulajdont is megrongált Hegyeshalomban.

2023. Március 21. 13:26, kedd | Helyi

Rendhagyó technika-történet óra

Dr. Kocsis Sándor gyémántdiplomás gépészmérnök rendhagyó technikatörténeti órát tart a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti olvasóterében március 28-án, kedden 17 órától.

2023. Március 21. 10:41, kedd | Helyi

Ittasan vezetett, veszélyesen előzött - Négy és fél évet is kaphat a szentesi férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki még 2022 nyarán okozott balesetet Hegyeshalomban ittasan.

2023. Március 20. 10:23, hétfő | Helyi

Elérhetők az adóbevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.