Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Február 24. 13:29, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Egy hajléktalan férfi halála miatt ítéltek el jogerősen egy szegedi párt

Egy hajléktalan férfi halála miatt ítéltek el jogerősen egy szegedi párt

Jogerősen hét év, valamint két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a párt, amelynek férfi tagja 2012 nyarán olyan súlyosan bántalmazott a csongrádi megyeszékhelyen egy hajléktalan férfit, hogy belehalt sérüléseibe.

A táblabíróság a huszonnégy éves férfit halált okozó testi sértés bűntettében és más bűncselekményekben, a nála három évvel idősebb nőt pedig társtettesként elkövetett kifosztás bűntettének kísérletében és bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek.
2011. június 17-én hajnalban egy férfi részegen elaludt egy szegedi lakótelepi padon. A korábban már büntetett elsőrendű vádlott ezt kihasználva ellopta tőle a nyakláncát, az övtáskájából pedig százezer forintját, mobiltelefonját, okmányait és bankkártyáját.
2012. július 12-én a két vádlott együtt italozott, majd hajnalban a korábbi bűncselekmény helyszínének közelében megláttak egy padon alvó hajléktalan férfit, és elhatározták, hogy ellopják értékeit.
Az ittas férfi zsebeit a nő kutatta át, de erre a sértett felébredt, ezért a másik vádlott ököllel arcon ütötte, majd a földre kerülő áldozatot megrugdosta. A sértett bántalmazását csak a nő kérésére hagyta abba. A nyomozás során nem derült ki, vettek-e el pénzt a sértettől, és ha igen, mennyit.
A sérült férfit félórával később fedezték föl, és hívtak hozzá mentőt, a kórházban azonban még aznap reggel elhunyt. A szakértői vélemény szerint a bántalmazás és a halál között közvetlen okozati összefüggés állapítható meg. Korábban érkező orvosi segítség esetén a férfi élete esetlegesen megmenthető lett volna.
Az elsőrendű vádlottat a férfi halála után egy héttel fogták el, a nála tartott házkutatáson pedig megtalálták az első eset sértettjének okmányait és bankkártyáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.