Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Július 29. 00:00, szombat | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Együtt sikeresek lehetünk!

Együtt sikeresek lehetünk!

Interjú az MKC új vezetőedzőjével, Bognár Róberttel

Új vezetőedzővel vág neki a 2017-2018-as idénynek a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Bognár Róbert nem ismeretlen a piros-kék drukkereknek, hiszen korábban Róth Kálmán és Hlavaty Tamás mellett dolgozott másodedzőként. Emellett pedig az MKC utánpótláscsapatainál is letette már a névjegyét.

"Én győri vagyok, de Mosonmagyaróvár a szívem csücske. Sokat köszönhetek a klubnak. Itt kezdtem el az edzői pályafutásomat, a felnőttekkel és az utánpótláscsapatotokkal is dolgoztam korábban. Most visszatértem és remélem a játékosokkal közösen maradandót alkotunk. Huszonegy fős kerettel vágunk neki a bajnokságnak, és fontos, hogy mindenkire számítok. Csapatban gondolkodom, ez lesz a fő vezérelv” – emelte ki Bodnár Róbert.

„Nagy kihívás lesz a felnőtt csapatot irányítani. Annyi könnyebbség azért van számomra, hogy a keret egy részét ismerem, hiszen az utánpótlásban 10-12 lánnyal dolgoztam már együtt. Új helyzet ez mindannyiunk számára. Szeretnénk megfelelni az elvárásoknak a klub és a szurkolók részéről.”

Bognár Róbert az előző szezonban a Győri Audi ETO KC utánpótlásában dolgozott.

Az előző szezonban az ETO junior csapatát irányítottam, amellyel végül a korosztályos bajnokságban bronzérmesek lettünk, az NB I/B nyugati csoportjában pedig a hetedik helyen zártunk. Büszke vagyok arra, hogy több játékosom is lehetőséget kapott a felnőtteknél. (Afentáler Sára, Binó Boglárka, Pál Tamara, Hudák Emma, Moharos Vivien Szilovics Fanni, Varga Emőke - a szerk.) Hiába a jó eredmények, nem maradtam Győrben, úgy éreztem nem számítanak rám. A junior bajnokság megszűnt, én pedig csapat nélkül maradtam. Így jött a mosonmagyaróvári lehetőség. Felmerült több lehetőség, az is, hogy utánpótlásedző leszek és az is, hogy a felnőtteket irányítom. Átgondoltuk a dolgot, és arra jutottunk, hogy mivel én ismerem az NB I/B mezőnyét, ezért az első csapatot veszem át. Óriási lehetőség és feladat ez nekem, hiszen vezetőedzőként még nem irányítottam felnőtteket. Előbb-utóbb minden edző szeretné átlépni ezt a kaput, nekem most megadatott ez és szeretnék bizonyítani.”

Az MKC kilenc új igazolással vág neki a szezonnak. A neveket látva az megállapítható, hogy a keret alaposan kicserélődött, és talán most a legerősebb mióta a csapat megalapult Mosonmagyaróváron.

„A keret kész van. Szerettünk volna még egy balkezes játékost igazolni, azért hogy Csala Anita ne egyedül legyen ezen a poszton, és tudjon pihenni a mérkőzések alatt. Sajnos ez nem sikerült, de ezt is meg fogjuk oldani, az irányítók és a balátlövők fognak besegíteni.”

A Mosonmagyaróvár bő kerettel vág neki az új idénynek. Papíron 21 játékos áll Bognár Róbert rendelkezésére, akik között régi motorosok, friss igazolások, és fiatal tehetségek is vannak.

„Minden játékosra szükség van! Nem hét emberrel szeretném végigjátszani a bajnokságot, hanem azt akarom, hogy mindenkinek meg legyen a feladata. Az a fontos, hogy az összes játékos magáénak érezze a csapat céljait és ehhez hozzá tudjon járulni. Ezzel a kerettel vissza lehet kerülni az NB I-be, de ahhoz mindenki kelleni fog. Együtt sikeresek lehetünk!”

Az elszántság tehát megvan. Nem csoda, az MKC jövőre ismét a legjobbak között akar szerepelni.

„A cél egyértelműen a visszajutás az NB I-be és ez a keret alkalmas a feladatra. Mindenkinek a bajnoki cím lebeg a szeme előtt, és ha csapatként együtt és egymásért dolgozunk, akkor meg is fogjuk azt szerezni!” – zárta mondandóját Bognár Róbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 21:23, szerda | Sport

Benyó Máté dobogóra állhatott Nyirádon

Felemás hétvégét zárt a Korda Racing a Rallycross Európa-bajnokság idei második, nyirádi állomásán. Benyó Máté dobogóra állhatott, Kovács Sámuel elődöntőbe jutott, ott végül azonban nem termett számára babér.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság