Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Október 27. 23:07, csütörtök | Sport
Forrás: mti

Eldőlt: Csoportelsőként a legjobb 16 közé jutott a Ferencváros az Európa Ligában!

Eldőlt: Csoportelsőként a legjobb 16 közé jutott a Ferencváros az Európa Ligában!

Még ugyan egy mérkőzés hátra van, de már most biztossá vált, hogy a Fradi mindhárom riválisát megelőzi a H csoportban.

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a vendég AS Monaco együttesével a labdarúgó Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, ezzel eldőlt, hogy az utolsó kör eredményeitől függetlenül csoportelsőként továbbjut, és biztos nyolcaddöntős résztvevőként várja a kupasorozat tavaszi folytatásában az egyenes kieséses szakaszt.

A találkozón Wissam Ben Yedder sarokkal szerzett vezetést a francia együttesnek a 30. percben. Az egyenlítést és a tavaszi folytatást jelentő gólt Kristoffer Zachariassen lőtte a 82. percben. Legutóbb 2004-ben a Debreceni VSC volt még versenyben magyar csapatként nemzetközi kupasorozat tavaszi idényében.

A nyolcaddöntőt jelentő csoportelsőséghez az is kellett, hogy a négyes másik mérkőzésén a szerb Crvena zvezda legyőzte a török Trabzonsport.

A csoportkör utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros a Trabzonspor vendége lesz jövő csütörtökön.

Európa-liga, H csoport, 5. forduló:
Ferencváros-AS Monaco (francia) 1-1 (0-1)

-----------------------------------------
Groupama Aréna, 20 517 néző, v.: Enea Jorgji (albán)
gólszerző: Zachariassen (82.), illetve Ben Yedder (30.)
sárga lap: Botka (23.), S. Mmaee (32.), Laidouni (80.), illetve Camara (57.), Badiashile (86.)

Ferencváros:
------------
Dibusz - Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Nguen, 65.) - Vécsei (Besic, 56.), Laidouni - Traore, Gojak (Marquinhos, a szünetben; Esiti, 91.), Zachariassen - R. Mmaee

AS Monaco:
----------
Nübel - Disasi, Maripan, Badiashile - Vanderson (Diatta, 41.), Golovin, Camara, Fofana (Lucas, 83.), Caio Henrique - Volland (Ben Seghir, 83.), Ben Yedder

I. félidő:
----------
30. perc: Disasi jobb oldali beadása után a rövid oldalon érkező Ben Yedder 5 méterről a jobb alsó sarokba sarkazta a labdát (0-1).

II. félidő:
-----------
82. perc: Nguen passzolt az ötös bal sarkánál álló Zachariassenhez, aki fordulásból kíméletlenül a keresztléc alá bombázott (1-1).

A csapatokat a ferencvárosi szurkolók hatalmas kifeszített molinóval fogadták, melyen egy zöld színű Forma-1-es autó száguld az "Europa League" felirat felé, a visszapillantóban az AS Monaco és a Trabzonspor látszott, míg a pálya szélén a Crvena zvezda autója füstölt.

A hazai játékosok lendületesen kezdtek, a meccs elején mégis a Monaco járt közelebb a gólhoz, előbb les miatt érvénytelenítették a találatát, majd egy támadáson belül több helyzete is volt, de Dibusz és a védők blokkjai megakadályozták a vendégcsapat vezetését. A kezdeti nehéz percek után többnyire mezőnyben zajlott a játék, így nem fenyegette veszély a kapukat. Alapvetően érződött, hogy a monacóiak kezdték rosszabb helyzetből a találkozót, ezért nekik nem felelt meg a döntetlen: irányították a játékot, de kevés veszélyt jelentettek Dibusz kapujára. A magyar bajnok a gyors ellentámadásokban bízott, azonban ezek sem futottak olyan hatékonysággal, ahogyan szoktak. Fél óra elteltével a meddő mezőnyfölény ellenére kissé váratlanul került előnybe a vendéggárda Ben Yedder szép, sarkazós találatával. A gól után ugyanabban a mederben folytatódott a meccs: mezőnyjáték zajlott monacói fölénnyel a szünetig.

A Ferencváros energikusabban kezdte a második félidőt, ennek megfelelően öt perc alatt több jó akciót vezetett, mint az egész első félidőben, azonban a befejezések rendre pontatlanok voltak, így Nübelnek továbbra sem akadt komoly dolga. A hercegségi csapat ekkor már elsősorban a védekezésre és az eredmény tartására koncentrált, de egy ízben szabadrúgást követően helyzete is akadt. A játékrész derekán valamelyest alábbhagytak a hazai rohamok, ekkor a riválisnak is volt néhány ígéretes akciója. A hajrában azonban ismét fokozta a nyomást a magyar bajnok, ez pedig eredményre is vezetett Zachariassen révén. A zöld-fehérek a - hosszabbítással együtt - hátralévő tíz percben megőrizték a számukra kedvező eredményt, így sporttörténelmi sikert arattak, mert első magyar csapatként továbbjutottak a csoportjukból bármelyik európai kupasorozatot tekintve.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.