Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Augusztus 29. 12:38, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Életfogytig tartó fegyházra ítéltek egy kettős gyilkost Kecskeméten

Életfogytig tartó fegyházra ítéltek egy kettős gyilkost Kecskeméten

Perújítás keretében életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Ludvig Tamást több emberen elkövetett emberölés és kifosztás bűntette, valamint közokirat-hamisítás vétsége miatt csütörtökön.

Piegel Zsolt bíró az ítélet kihirdetésekor elmondta: a perújítás indokolt volt, az alapítéletet megsemmisíti. A jogerős ítélet szerint Ludvig Tamás 40 év után bocsátható feltételesen szabadlábra.
Ludvig Tamást - aki 2009-ben Jászszentlászlón megölt egy 61 éves nőt, majd eltulajdonította az értékeit - a törvényszék 2010 júniusában nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban 30 év letelte után helyezhető feltételes szabadságra. Az ítéletet a Szegedi Ítélőtábla az év októberében helybenhagyta.
Később a férfit gyanúsítottként hallgatták ki egy 2012-ben felderített, 2009 augusztusában elkövetett emberöléssel kapcsolatban. A vád szerint a terhelt Istenmezején megölte bérlőtársát. Az idős asszonyt féltengellyel többször fejbe ütötte, majd a holttestet kútba dobta.
A hatályos magyar szabályozás szerint a korábban jogerősen elbírált ügyet és az istenmezejei gyilkosságot egy eljárásban kell elbírálni. A két cselekmény ugyanis egységesen több emberen elkövetett emberölés bűntettének minősülhet, ami súlyosabb, mint a jogerősen elbírált cselekmény és megbonthatatlan törvényi egységet képez. Erre tekintettel indítványozta az ügyészség a perújítást, és ennek az Szegedi Ítélőtábla helyt adott.
A megismételt eljárásban a korábbi bűncselekményt már nem kellett újratárgyalni, de bűnössége megállapítása esetén egységesen kellett minősíteni, és egységes büntetést kellett kiszabni.
A bizonyítási eljárásban a vádlott az istenmezejei gyilkosságot elismerte.
Lakosné András Ildikó ügyész perbeszédében kérte, hogy az elbíráláskor hatályos, tehát az új büntető törvénykönyv szerint hozzon ítéletet a bíróság. Az ügyészség egyrendbeli, több emberen, különös kegyetlenséggel és nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével és közokirat hamisítás vétségével vádolta Ludvig Tamást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.