Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Szeptember 26. 10:25, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Első fokon 14 év fegyház a gyermekét tóba ölő asszonynak

Első fokon 14 év fegyház a gyermekét tóba ölő asszonynak

Első fokon 14 év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Törvényszék csütörtökön azt a szlovák nőt, aki egy mosonmagyaróvári tóba ölte kisfiát tavaly decemberben.

Köszler Ferenc tanácsa 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölésben és személyi szabadság megsértésében mondta ki bűnösnek az asszonyt. Az utóbbi vádpontban azért, mert tette elkövetése előtt férjét - aki hónapokkal korábban kezdeményezte válásukat, és akinél a bíróság elhelyezte közös gyermeküket - bezárta a fürdőszobába. Így indult hároméves fiával a tóhoz, amelynek jeges vízébe tette a gyermeket, aki abba belefulladt.
A bíró indokolása szerint nem állt helyt az a védői felvetés, hogy az asszony kiterjesztett öngyilkosság elkövetését tervezte, mivel valóságban egy emberölés után vetett volna véget életének.
Köszler Ferenc utalt arra az ítélethirdetés során, hogy súlyos kettősség volt észlelhető a Lubomíra Höff által a bíróságon elmondottakban. "Nehéz volt eldönteni, hogy a gyereket sajnálja, hogy meghalt, vagy saját magát" - mondta.
A bíró megjegyezte: a vádlott nem elmebeteg, nem gyengeelméjű, de személyiségzavaros, ez azonban nem befolyásolta tette elkövetésekor, hogy felismerje annak következményeit. Márpedig abból, hogy az úszni nem tudó gyermeket az egyméteres, jeges vízbe tette, egyértelmű, hogy kívánta annak halálát.
Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott pedig jelezte, enyhítésért fellebbez.
A nő azt kérte a bíróságtól, hogy Szlovákiában tölthesse le büntetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.