Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Szeptember 22. 09:00, csütörtök | Helyi

Európai Mobilitási Hét - mosonmagyaróvári programok

Európai Mobilitási Hét - mosonmagyaróvári programok

Európai Mobilitási Hét Mosonmagyaróváron is: - Szeptember 20. keddtől.

Európai Mobilitási Hét Mosonmagyaróváron is:

- Szeptember 20. kedd reggel: „Bringázz a hivatalba!” akció – a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal dolgozói részére. Akik aznap otthon hagyják autójukat, kerékpárral vagy gyalog ill. tömegközlekedési eszközön érkeznek dolgozni, „bringás reggelivel” látják vendégül a szervezők. Akik egész éven át kerékpárral vagy gyalog járnak dolgozni, külön ajándékot is kapnak.

- Szeptember 22. csütörtök 14 órától:„Európai Autómentes Nap” rendezvény a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület szervezésében. Helyszín: Haller János Iskola Szent István király úti épület: kerékpáros-görkoris-rolleros ügyességi verseny, közlekedési előadás és vetélkedő(rendőrség), aszfaltrajzverseny, futóverseny, kerékpáros szépségverseny/Cicózd a bicód!/, kérdőíves felmérés a lakosság közlekedési szokásairól, gyalogtúra.

- Szeptember 22.: Az „Európai Autómentes Nap” alkalmából Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület felhívása a városlakókhoz:
Az autód kibír egy napot nélküled!

Felkérjük a lakosságot, hogy a mobilitási héten, de legalább szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon változtasson közlekedési szokásain.
Helyezze előtérbe a környezetet nem terhelő kerékpározást és gyaloglást, hagyja otthon autóját. Hosszabb távon helyette a gazdaságosabb
tömegközlekedést vegyék igénybe. Ha minél többször és többen teszik ezt, hozzájárulhatnak településünk élhetőbbé tételéhez, a környezeti ártalmak
csökkentéséhez, lakóhelyünk megóvásához. Csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.